'Ik heb wel zin een feestje en een vissie' - 400 aanmeldingen voor Tongen in Purmerend

  Nieuws
Stichting Vrienden voor Purmerend organiseert veel voor de stad en haar inwoners. Zoals in de zomer van 2017, toen voor het tweede achtereenvolgende jaar de succesvolle Haring en Meer Party op de Koemarkt plaatsvond. (Archieffoto: Rolf Rijken)
Stichting Vrienden voor Purmerend organiseert veel voor de stad en haar inwoners. Zoals in de zomer van 2017, toen voor het tweede achtereenvolgende jaar de succesvolle Haring en Meer Party op de Koemarkt plaatsvond. (Archieffoto: Rolf Rijken) (rodi.nl)

PURMEREND - Stichting Vrienden voor Purmerend (SVP) is buitengewoon content met het aantal van 400 aanmeldingen voor het Tongen in Purmerend-diner, dat op maandag 23 april op de Koemarkt wordt gehouden. "Het is echt fantastisch dat zoveel mensen zich hebben opgegeven!", aldus Jeroen Riemeijer van de organisatie.
Het evenement wordt voor de eerste keer op touw gezet. Het motto is 'Samen eten, drinken en ontmoeten'. Via bestaande organisaties kregen oudere kwetsbare inwoners een uitnodiging, maar sommige belangstellenden namen ook zelf het heft in handen en meldden zich spontaan aan. Riemeijer: "Vierhonderd aanmeldingen vinden we een prachtig aantal, zeker voor de eerste keer. Het zijn stuk voor stuk mensen die het diner aangrijpen om nieuwe Purmerenders te ontmoeten. Het zijn trouwens niet zomaar aanmeldingen, want deelnemers hebben bijna allemaal een eigen verhaal. Soms voorzien van clichés zoals ‘ik vind het leuk’, ‘ik ben er’, ‘ik kom’ of alleen een naam en een adres. Veel waren ook met trillende hand geschreven, dat was duidelijk te zien".

Vergeelde ansichtkaart


Riemeijer schetst twee voorbeelden. De een kwam van een 81-jarige heer. "Hij schreef dat hij zijn eigen vervoer wel even regelde en zin had in een feestje en een vissie". De ander was van een dame die een enigszins vergeelde vergeelde ansichtkaart stuurde, die waarschijnlijk al een tijdje in haar bureaula had gelegen. "Och wat enig, dank voor de uitnodiging, alleen jammer van de vis, daar heb ik een zo’n pesthekel aan, maar mag ik alstublieft toch komen, dan eet ik wel alleen de appelmoes op. Ik verheug me er zo op", schreef ze. "Nou mevrouw, ook u bent meer dan welkom".

Ook erna contact


En zo werkt men toe naar een prachtig nieuw evenement, het TiP-diner. "Waarvan we hopen dat veel van onze gasten elkaar ook na 23 april nog zullen ontmoeten. Wat daar is het ons allemaal om te doen", aldus Jeroen Riemeijer tot slot.
Hoofdsponsor van Tongen in Purmerend is Sligro De Kweker. Ook tal van andere bedrijven hebben hun medewerking, in welke vorm van ook, spontaan toegezegd.

Meer berichten