Iedereen trots op speelveld Mercuriusweg

  Nieuws
Wethouder Mario Hegger en wijkmanager Edwin Färber temidden van de jeugd op het vernieuwde veld. (Foto: Cees Bandt)
Wethouder Mario Hegger en wijkmanager Edwin Färber temidden van de jeugd op het vernieuwde veld. (Foto: Cees Bandt) (rodi.nl)

PURMEREND - De nieuwe speelplaats aan de Mercuriusweg is officieel geopend. Het was wethouder Mario Hegger die het officiële gedeelte voor zijn rekening nam.
De speelplaats is ontwikkeld in samenwerking met buurtbewoners, Clup Welzijn, IBS De Roos, Spurd en de gemeente. Het resultaat mag er zijn: een spiksplinternieuw voetbalveld met kunstgras, en verbeterd basketbalveld, een nieuw klimrek en twee trampolines.
Net als de bewoners is ook wijkmanager Edwin Färber trots op het eindresultaat. "Dit was jaren achtereen een zandveld en om die reden een doorn in het oog van de buurt. Na een onderzoek door Clup Welzijn bleek de voorkeur van de bewoners te liggen bij een kunstgrasveld. Bewoners en basisschool De Roos dachten mee over de invulling en dankzij de mooie samenwerking met verschillende partijen is deze prachtige speelplaats er gekomen", aldus Färber.
Voordat de wethouder het veld voor geopend verklaarde, vond een demonstratie plaats van een freestyle voetballer. tevens waren er voetbalwedstrijden en een clinic freestyle voetbal en streetbasketbal. Intussen deelden jongeren versnaperingen uit vanuit de kraam Gezond Gewicht.

Meer berichten