Shelly naar finale Miss Beauty of NH 2018 - Op 6 mei in theater de Purmaryn

  Nieuws
De Purmerendse hoopt door te dringen tot de landelijke finale, maar blijft nuchter. (Foto: aangeleverd)
De Purmerendse hoopt door te dringen tot de landelijke finale, maar blijft nuchter. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - De 22-jarige Shelly Helmstrijd is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing Miss Beauty of Noord-Holland 2018, die op 6 mei in theater de Purmaryn wordt gehouden. "Hartstikke leuk natuurlijk alhoewel ik nooit verwacht had om door te gaan. Ik ben ook wel een beetje zenuwachtig voor het vervolg, want er doen zulke lieve, leuke, mooie en slimme meiden mee", reageert ze.
De Purmerendse haast zich te zeggen dat er geen man overboord is indien ze op 6 mei niet tot nummer 1 wordt gekroond. "Nee, het zou mooi zijn en me met trots vervullen als ik doorga naar de landelijke finale, maar mocht het avontuur op 6 mei stoppen, is het zeker niet zo dat de grond onder mijn voeten wegzakt. Er zijn immers genoeg andere uitdagingen", zegt ze met een nuchtere ondertoon.

Drie rondes


Om finaliste te worden moesten alle deelneemsters aan de verkiezing drie rondes afwerken. "De eerste was een voorstelronde. Dat vond ik totaal niet moeilijk en ging me best goed af. Er werd bijvoorbeeld gevraagd wat mijn doel was om mee te doen en wat ik graag wil betekenen. Dat is vrij eenvoudig, want ik trek me het dierenleed in de wereld enorm aan. Samen met een vriendin doneren we aan goede doelen, vooral ten behoeve van dieren. Sinds de Miss Beauty of Noord-Holland doe ik dat voor de Linda Foundation. Als laatste moesten we een bikinironde lopen en een Engelse vraag beantwoorden. Die luidde wat het beste was wat me tot nu toe is overkomen. Ondanks dat mijn Engels niet top is, kon ik dat vrij eenvoudig uitleggen, want dat kan maar één ding zijn, namelijk het moment dat ik mijn vriend leerde kennen".

Grid girl


Shelly Helmstrijd, die op 2-jarige leeftijd vanuit Amsterdam in Purmerend kwam wonen, is fulltime werkzaam op de administratie van een bedrijf in Diemen. In haar vrije tijd is ze grid girl bij auto- en motorraces in Nederland. "Ontzettend leuk werk al is onze aanwezigheid bij autoraces niet meer gewenst, omdat ze afscheid hebben genomen van pitspoezen. Maar bij de TT in Assen, op Hockenheim, in Zandvoort enzovoorts ben ik weer van de partij. En komend jaar gaan we ook naar Spanje en Portugal".
Een andere Purmerendse, Jessy Loswijk (17), is doorgedrongen tot de provinciale eindstrijd van de verkiezing Miss Teen of Noord-Holland 2018. Deze vindt ook plaats op 6 mei in de Purmaryn.

Meer berichten