Huisvuil prikken op stakingsdag - Leraren Oeboentoe haken aan bij schoolthema

  Nieuws
Voordat de buurt van huisvuil werd verlost, ging de hele groep op de foto. (Foto: Han Giskes)
Voordat de buurt van huisvuil werd verlost, ging de hele groep op de foto. (Foto: Han Giskes) (rodi.nl)

PURMEREND - De leraren van openbare basisschool Oeboentoe, onderdeel van bredeschool De Kraal aan de Zambezistraat, bedachten een mooi alternatief voor de stakingsochtend van afgelopen woensdag. Ze besloten met z'n allen om in de omgeving papier en huisvuil te prikken. Niet geheel toevallig sloot deze activiteit uitstekend aan bij het thema 'Save the future', waarmee leerlingen en leerkrachten zich momenteel op school bezig houden.
Sheena Venverloo geeft les aan de leerlingen van de groepen 4 en 5. Ze vertelt: "We zijn 's middags wel naar de landelijke manifestatie gegaan, maar wilden in de vroege ochtend iets anders dan thuis zitten wachten. Het idee van het hele team, onder leiding van onze directeur Kees van den Berg, was om een activiteit te organiseren, die aansloot bij het thema op school"

Themagericht werken


"Op onze school stimuleren we themagericht werken. Na elke vakantie bedenken we een nieuw thema. Nu zijn we druk met 'Save the future'. Het leek ons daarom een goede zaak om in het teken hiervan iets gezamenlijks te gaan doen. Dat werd dus het papier en huisvuil prikken. Zo hebben we het aangename met het nuttige gecombineerd".

Waardering van ouders


De actie van de leraren, die steun kregen van een aantal leerlingen, werd door de ouders van de kinderen bijzonder gewaardeerd. Directeur Kees van den Berg liet zich tijdens het prikken ontvallen dat hij nu eindelijk weet hoe een taakstraf werkt.

Afspiegeling


Het onderwijs op Oeboentoe staat niet op zichzelf, maar is onlosmakelijk verbonden met alle onderdelen van de maatschappij. De filosofie van de school is dat het niet alleen de plek is waar je heen gaat om iets te leren, maar het is ook een plek die zorgt voor opvang, ontspanning en opvoeding. De groep waarin je zit is een afspiegeling van onze maatschappij. Je ziet er verschil in cultuur en je ziet er verschil in leeftijd. Je werkt er zoveel mogelijk op je eigen niveau en in je eigen tempo. Oeboentoe is een school die zich richt naar het kind.

Meer berichten