Kop van West krijgt diversiteit aan woningen - Bébouw Midreth ontwikkelt De Open Veste

  Nieuws
Het project omvat 150 woningen met open verbindingen naar omliggende wijken. (Artist impression aangeleverd)
Het project omvat 150 woningen met open verbindingen naar omliggende wijken. (Artist impression aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - De gemeente heeft voor De Open Veste in Kop van West ontwikkelaar Bébouw Midreth, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels, geselecteerd om het plan uit te voeren. In De Open Veste komt een grote diversiteit aan woningen met een binnentuin, horeca en een parkeergarage.
Het plan van de ontwikkelaar scoorde volgens de selectiecommissie hoog op sociale diversiteit en aansluiting op de openbare ruimte. Ralf Dressel, directeur Bébouw Midreth: "We zijn er trots op dat we met ons plan voor deze plek de gemeentelijke ambities op het gebied van stedelijke ontwikkeling, architectuur en woningbouw mogen waarmaken".

Open Veste


De Open Veste is als het ware een ommuurd wijkje, met ongeveer 150 woningen. Er wordt een grote binnentuin aangelegd, met open verbindingen naar de omliggende wijken en omgeven door water en groen. In De Open Veste komt een grote mix van woningen, zoals grondgebonden en gestapelde koop- en huurwoningen en er is ruimte voor woningen op basis van CPO/MO. Ook komen er voorzieningen zoals horeca en een half verdiepte parkeergarage.
Vertrekkend Wethouder Hans Krieger is erg blij met de keuze voor Bébouw Midreth: "Het is een prachtig plan dat geheel aansluit bij onze ideeën om in Kop West gevarieerd en betaalbaar wonen aan te kunnen bieden. De unieke ligging op loopafstand van het centrum van de stad en de bijzondere architectuur zullen deze liefst 150 woningen ongetwijfeld tot een groot succes maken".

Meer berichten