Inga bezorgt wekelijks 1200 kranten

  Nieuws
Inga Edinburgh tijdens het bezorgen in de Hugo de Grootstraat in Purmerend. (Foto: John Bontje)
Inga Edinburgh tijdens het bezorgen in de Hugo de Grootstraat in Purmerend. (Foto: John Bontje) (rodi.nl)

PURMEREND - Waar een simpel telefoontje over het gemis van de krant en de Deen-folder al niet toe kan leiden. Nu, vier maanden later zit onze hondstrouwe bezorgster Inga Edinburgh (52) nog steeds vier dagen in de week op haar fiets, om eerst het Purmerends Nieuwsblad en later Purmerend op Zondag, uiteraard met de folder van Deen, in de brievenbussen te laten glijden.

De krant valt of staat met de bezorging. Artikelen optekenen, verhalen maken, pagina's laten opmaken en uiteindelijk het product laten drukken; al deze processen kunnen nog zo strak zijn geregeld, de bezorger bepaalt uiteindelijk of de verhalen en advertenties daadwerkelijk onder de aandacht van de lezer komt. Inga Edinburgh, woonachtig in Neck, miste de krant en de folder van haar favoriete supermarkt.

Opofferen
"Ik belde met de klacht naar de afdeling verspreiding. Daar kreeg ik een alleraardigste dame aan de telefoon. Zij vertelde dat er een tijdelijk probleempje was met de bezorging. Tijdens het telefoontje kwam mijn verantwoordelijkheidsgevoel naar boven. Ik zei dat ik me wel wilde opofferen. Een dag later fietste ik al door de wijken en ik moet zeggen dat ik het hartstikke leuk vind. Ik moest nog wel iets regelen met het UWV, maar dat was eigenlijk ook zo klaar", aldus Inga tijdens haar bezorgrondje door de Hazepolder.

1200 adressen
Dat Inga vier dagen per week in de weer is met de kranten heeft te maken met de omvang van haar wijk. Ze bezorgt wekelijks kranten en folders op 1200 adressen. Naast de Hazepolder doet ze het Wormerplein, Wagenweg, Eggert winkelcentrum en Strada in Purmerend, om vervolgens de inwoners van Neck en Wijdewormer van hun wekelijkse lokale nieuws en aanbiedingen te voorzien. En de klachten? Die zijn tot een nulpunt gedaald!
Wie denkt dat Inga daarna in de stoel gaat zitten, komt bedrogen uit. "Ik doe eens in de week vrijwilligerswerk in de Koepelkerk in Purmerend en een keer in de maand help ik bij de bijeenkomst van de Filippijnse gemeenschap in Purmerend. Dat doe ik al vijf jaar", zegt ze tussen het bezorgen door.

Meer berichten