Veel noviteiten op Regionale Duurzaamheidsbeurs - Iedereen die bewust wil leven welkom op 14 april in De Beuk
  Nieuws

Het Solar-team van de TU in Eindhoven is ook van de partij in De Beuk. (Foto: aangeleverd)
Het Solar-team van de TU in Eindhoven is ook van de partij in De Beuk. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Iedereen die bewust wil leven komt op de Regionale Duurzaamheidsbeurs, die zaterdag 14 april in sporthal De Beuk in Purmerend plaatsvindt, volop aan zijn trekken. Niet alleen zijn innovaties op het terrein van energiebesparing of elektrisch vervoer te zien, maar ook kan geluisterd worden naar inspirerende sprekers. En geproefd worden van heerlijke streekproducten.
Voor kinderen is er een speciaal spelprogramma en knutselt Maryamma met hen de leukste hebbedingen van afvalmateriaal. Het solarteam van TU Eindhoven – drievoudig winnaars World Solar Challenge – vertelt over hun ‘dream’ over een duurzame wereld. “We gaan in op alle actuele trends die voor inwoners en ondernemers nú interessant zijn.”

CO2 moet omlaag


Wil Spanjer is een van de organisatoren. Samen met Arie van Stam, André Konijn en Cor Kempers heeft ze dit grote evenement opgezet. Wil: “In hun eigen gemeenten organiseerden zij allen al jaren succesvolle lokale beurzen. Sinds vorig jaar hebben we de handen ineen geslagen, zodat samen beter getoond kan worden wat je zelf kunt doen om het milieu weer gezond te krijgen. Die CO2 moet tenslotte omlaag. De gemeentes Purmerend, Edam-Volendam, Beemster en Landsmeer staan vierkant achter ons initiatief.”

Grootste beurs


Dit jaar komen 60 bedrijven en organisaties, velen met speciale beursaanbiedingen. Daarnaast zorgen 20 sprekers voor verdieping. Onder hen Diederik Samsom. De voormalig PvdA-leider speelt landelijk een belangrijke rol bij de ambitie om in 2030 twee miljoen huizen van het gas af te hebben. Daarnaast vertellen eigenaren van regionale bedrijven over hun nieuwe producten. Zoals CirTec dat van weggespoeld toiletpapier weer gloednieuwe drinkbekers maakt.

Levenswerken


Verder praten biologische boer Jan Vrolijk en hovenier van natuurlijke tuinen Bram Engberts over hun ‘levenswerk’. Wil: “Op het voorplein van De Beuk komen naast acht autodealers met hun nieuwste elektrische modellen ook leveranciers van handzame elektrische scooters en moderne sportieve e-bikes. In de hal is een hoek waar je kunt proeven van de heerlijkste streekgerechten. Al met al zijn we de grootste duurzaamheidsbeurs van Noord-Holland. Tussen 10.00 en 17.00 uur is iedereen welkom. Entree is gratis. Om 11.00 uur openen gedeputeerde Jack van der Hoek en wethouder Mario Hegger officieel de beurs.”
Voor meer informatie kijk op www.regionaleduurzaamheidsbeurs.nl

Meer berichten