Deelnemers Smaak van Waterland startklaar - Zondag 15 april is P3 omgedoopt tot proeflokaal

  Nieuws
Vorig jaar werd het team Groenhart uitgeroepen tot winnaar. (Archieffoto: Rolf Rijken)
Vorig jaar werd het team Groenhart uitgeroepen tot winnaar. (Archieffoto: Rolf Rijken) (rodi.nl)

PURMEREND - De deelnemers aan De Smaak van Waterland zijn er helemaal klaar voor. Ze staan te trappelen om hun specialiteiten live te bereiden. Zondag 15 april is het zover! Tussen 15.00 en 20.00 uur presenteren zo'n 15 bedrijven en instellingen zich in hun keukens, die staan opgesteld in P3 aan de Purmersteenweg. Daarmee wordt het pop- en cultuurpodium voor een dag omgedoopt tot proeflokaal van de Smaak van Waterland.
Hier maken ze onafhankelijk van elkaar de meest uiteenlopende gerechten. Variërend van een venkel, kerrie pernot soepje, Aziatische hapjes in Oriëntaalse stijl en Vissoep Plus tot pannenkoeken met speciale toppings en Vlaslander kaasfondue spiesje met biologische groenten, om maar enkele voorbeelden te noemen. Met één gezamenlijk doel voor ogen: zoveel mogelijk gerechten koken/bereiden en verkopen. Om uiteindelijk zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor het goede doel, Special Forces Purmerend. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een beperking, zodat ook zij kunnen sporten.

Voor goede doel


De bezoekers aan de Smaak van Waterland kunnen zich zondag tegoed doen aan lekker eten, gezellig drinken en gelijktijdig een duit in het zakje doen voor het goede doel. De organisatie is de afgelopen weken veelvuldig op stap geweest om het culinaire evenement bekend te maken. Zo was 'De Smaak' aanwezig op het mode-evenement Paasbest in de binnenstad. Hier stonden twee keukens waaruit lekkere hapjes werden geserveerd. Zo kreeg het publiek alvast een voorproefje van de Smaak van Waterland. In het verlengde daarvan won Diana Zimmerman twee entreekaarten voor het evenement van aanstaande zondag in P3.

Voorverkoop


Een entreekaart kost € 4,- (inclusief een consumptie). Kaarten zijn te koop bij de Primera-vestigingen in het Eggert Winkelcentrum en aan het Van Damplein (winkelcentrum Weidevenne). En ook bij boekhandel Het Leesteken aan de Zuidersteeg 2 en De Kleedkamer, Waagplein 28. Online kan dit via www.desmaakvanwaterland.nl

Munten


Bent u zondagmiddag eenmaal binnen, dan koopt u consumptiemunten en geniet vervolgens van de lekkere gerechten en bijpassende wijnen. Er is verder live muziek. Voor de kinderen is er aan aangepast programma, onder meer cupcakes bakken en meedoen aan oud-Hollandse spelletjes.
Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.smaakvanwaterland.nl Het evenement is eveneens te volgen op https://www.facebook.com/SmaakvanWaterland/ en https://www.instagram.com/smaakvanwaterland/ Hier treft u ook alle gerechten van de deelnemende bedrijven en kunt u alvast een favoriete keuze maken wat u zondag gaat eten en drinken.

Meer berichten
 

Fotoseries