Ingraven spijkermatten in grondBeusebos werk van (een) gek(ken) - Jonge motorcrosser raakt licht gewond<

  Nieuws

PURMEREND - Hoe gek kun je zijn! Klaarblijkelijk met de bedoeling om de banden van motorcrossers lek te prikken, hebben onverlaten spijkermatten neergelegd in het Beusebos. Eén van de crossers, Thije Roelfsema, was na een val gewond geraakt. Zijn nek vertoonde snijwonden. Toen hij opkrabbelde, raapte hij een van de levensgevaarlijke plankjes met messcherpe pinnen van de grond. Er bleken zes deze moordwapens in de grond gegraven te zijn.
Het Beusebos is al maanden voer voor verhitte discussie. De plannen, om in het langs de A7 gelegen beboste gebied een hotel te vestigen, zetten kwaad bloed bij voorstanders van behoud van het bos. Zij hebben zich verenigd in de stichting Vrienden van het Beusebos. Zij ageren sterk tegen de motorcrossers omdat deze het bos zouden omploegen en daardoor de natuur mishandelen. Deze krant berichtte erover in de editie van 15 maart jl.

Wonder


Op de dag dat de jonge motorcrosser als door een wonder werd gered van een ernstige verwonding en misschien nog erger, heeft de stichting met klem afstand genomen van de eventuele verdenking dat zij verantwoordelijk is voor het ingraven van de matten. De politie heeft Thije Roelfsema geadviseerd om aangifte van zeer zware mishandeling te doen. Ook de gemeente is ingelicht.

Gestoord


ver één ding zullen voor- en tegenstanders van het motorcrossen in het Beusebos het hopelijk wel eens zijn, namelijk dat iemand die alleen al de intentie heeft om spijkermatten in de grond te graven, volstrekt gestoord is.

Meer berichten