Koningssportdag op drie locaties - Meer dan 5200 scholieren op de sportieve toer

  Nieuws
Het wordt morgen topdrukte op de drie locaties. (Foto: aangeleverd)
Het wordt morgen topdrukte op de drie locaties. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Vrijdag 20 april doen meer dan 5200 scholieren mee aan Koningssportdag in het Leeghwaterpark, op het terrrein van voetbalvereniging Purmersteijn en in sporthal De Beuk.
Kinderen van nagenoeg alle basisscholen in Purmerend komen die dag voor de sportieve activiteiten naar de Koningssportdag. Medewerk(st)ers en vrijwilligers van sportorganisatie Spurd, speeltuin De Speelkraam en kinderboerderij De Ridder begeleiden ze tijdens de sportieve activiteiten.

Grote belangstelling


De belangstelling van de basisscholen voor de Koningssportdag in Purmerend is bijzonder groot. Vanwege de werkzaamheden aan het Leeghwaterbad gaan zo’n 2.500 kinderen naar voetbalvereniging Purmersteijn en sporthal De Beuk.

Blije organisatie


"Spurd, De Speelkraam en De Ridder zijn heel blij met het grote aantal deelnemende scholen en kinderen. Voor verschillende leeftijdsgroepen zijn er verschillende gezellige en sportieve activiteiten, zoals Koninklijke Zeskamp, Koningen & Kastelen, Jumping King, Prins Obstakel, King’s Court en sportpaleis", meldt coördinator Koningssportdag Cindy Schmidt.
Naast medewerk(st)ers en vrijwilligers van de organisaties zijn er ook meer dan honderd stagiairs van het Horizon College Sport en Bewegen, het Regio College Pedagogische Werk, de sportacademie en van Nelson Mandela en Gaudi van de PSG als assistenten Koningssportdag actief. De vrijdag voor Koningsdag staat traditiegetrouw in het teken van de Koningssportdag.

Meer berichten