Woningen IJsselstraat worden geïsoleerd - Duurzame opknapbeurt van Intermaris

  Nieuws
De woningen worden klaargemaakt voor de toekomst. (Foto: aangeleverd)
De woningen worden klaargemaakt voor de toekomst. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Afgelopen maand rondde Intermaris de werkzaamheden af van in totaal 278 woningen in Purmerend en Hoorn. De volgende 265 woningen staan alweer in de steigers waaronder 93 aan de IJsselstraat en omgeving in Purmerend.
Intermaris gaat de woning isoleren, zonnepanelen plaatsen en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Een grote meerderheid van de bewoners stemde in met het plan en zei dus ja tegen meer wooncomfort en lagere woonlasten.

Afronding


Afgelopen winter zijn de woningen aan de Rivierenlaan in Purmerend energiezuinig gemaakt. Er is dak-, vloer- en gevelisolatie aangebracht en er zijn zonnepanelen geplaatst. Enkel glas is vervangen voor HR glas. We vervingen CV-ketels ouder dan tien jaar, verwijderden asbest en vernieuwden de mechanische ventilatie waar nodig. Het winterse weer met veel storm en regen leidde tot wat onvoorziene uitdagingen. Dankzij het begrip en medewerking van bewoners en de inzet van de ervaren aannemers lukte het om de werkzaamheden in maart af te ronden. Naar tevredenheid van de huurders, blijkt uit de enquête: bewoners gaven gemiddeld het rapportcijfer 7,5.
Aannemers ToekomstGroep uit Andijk en Wit Wognum uit Wognum startten in maart met de uitvoering van de volgende twee projecten. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden deze zomer klaar. Ook hier isoleert de woningcorporatie de woningen, worden zonnepanelen geplaatst en worden aanvullende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Maar liefst 89% van de bewoners van de IJsselstraat e.o. in Purmerend stemden in met het plan.

Dalende woonlasten


Intermaris begon in 2014 met het project Duurzaam Wonen. "Om de betaalbaarheid van de woningen de komende 30 jaar te garanderen, brengen we energiebesparende maatregelen aan in onze woningen. Isolatie en zonnepanelen zorgen voor meer wooncomfort en energiezuinigere woningen. Hierdoor besparen bewoners op hun energiekosten", aldus Kimm Scholten van de afdeling communicatie van Intermaris.

Meer berichten