Dankbaarheid overheerst bij sliptongendiner - "Ik kan wel huilen, zo fantastisch is het"

  Nieuws
De deelnemers genoten met volle teugen, zoals hier bij De Stallen aan de Koemarkt. (Foto: Rolf Rijken)
De deelnemers genoten met volle teugen, zoals hier bij De Stallen aan de Koemarkt. (Foto: Rolf Rijken) (rodi.nl)

PURMEREND - Het door de Stichting Vrienden voor Purmerend georganiseerde sliptongendiner voor rond de 400 eenzame en kwetsbare inwoners was een gigantisch succes. Alle deelnemende horecagelegenheden zaten maandag stampvol met dankbare Purmerenders, die volop genoten van de opgediende vis en het als geweldig hebben ervaren. Alle aanleiding om het volgend jaar te herhalen.
“Ik ben sinds 2001 niet meer uit eten geweest”, “Weet u waar ik dit aan verdiend heb?”, “Wie zijn jullie eigenlijk?”, “Hee ik kom ook vis eten, hoe laat komen jullie me ophalen?”, “Ik lust helemaal geen vis, mag ik dan toch komen voor de gezelligheid?”, “Zeg als ik naar u kijk, dan wenste ik dat ik een paar jaar jonger was”, “Moet mijn man ook mee, ik heb dat namelijk liever niet:, “Die mevrouw naast mij was eigenlijk best wel aardig” en “Ik kan wel huilen, zo fantastisch vind ik het”. Zomaar enkele spontane reacties van deelnemers aan de exclusieve en bijzondere activiteit.

Sfeer verhogend

Daarmee sloeg de organiserende stichting, zeker qua doelstelling en uitvoering, de spijker op z’n kop. Want als ooit gebleken is dat ze een bijdrage levert aan de maatschappij en specifiek het verbeteren van de leefomstandigheden en de sociale cohesie binnen de stad, dan was het zeker aan de hand van dit evenement. Natuurlijk geholpen door de deelnemende restaurants en de optredende zangers, zangeressen en koren. Want ook dat werkte sfeer verhogend.
Zussen uit Canada

Saillant detail bij Grand Café Heel Europa was de deelname van een bewoonster met twee van haar zussen. Op zich niet bijzonder, maar wel dat de zussen voor even over waren uit Canada, van niks wisten en dus volslagen verrast aan de dis plaats namen.
Namens alle deelnemers aan de eerste editie van Tongen in Purmerend: chapeau voor de stichting Vrienden voor Purmerend.

Meer berichten