Ogen en Oren viert vijfjarig jubileum in stadhuis

  Nieuws
Coen Lageveen, een van de coördinatoren van Ogen en Oren, overhandigde het eerste jubileumboekje aan de burgemeester. (Foto: Gemeente Purmerend)
Coen Lageveen, een van de coördinatoren van Ogen en Oren, overhandigde het eerste jubileumboekje aan de burgemeester. (Foto: Gemeente Purmerend) (rodi.nl)

PURMEREND - De vrijwilligers van Ogen en Oren vierden woensdag 18 april hun vijfjarig bestaan in Purmerend. Sinds 2013 zetten zij zich in om de eigen buurt schoon en veilig te houden.

Ze lopen door de wijk en letten op zaken die misschien niet pluis zijn, maar ook op openstaande ramen of sleutels die in deuren blijven zitten. Tijdens hun wandelingen staan zij regelmatig in contact met medewerkers van politie en gemeente.
Ogen en Oren begon met dertien Purmerenders en is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot bijna tweehonderd vrijwilligers. "Een enorme prestatie", vindt ook burgemeester Don Bijl, die bij het jubileum een toespraak hield: "Dit initiatief ontstond in een tijd waarin er veel inbraken in Purmer-Noord waren. Aanvankelijk dachten veel mensen dat het een soort burgerwacht zou worden die het recht in eigen hand zou nemen. De afgelopen jaren laten zien dat die angst ongegrond was. Juist door samen te werken met de instanties laat Ogen en Oren zien hoe je je effectief voor de veiligheid in je eigen buurt kunt inzetten."
De afgelopen weken hebben meerdere vrijwilligers aan een jubileumboekje met foto's en verhalen uit alle wijken gewerkt. Coen Lageveen, een van de coördinatoren van Ogen en Oren, overhandigde woensdagavond 18 april het eerste boekje aan de burgemeester. Tijdens de receptie werd een groepsfoto van de aanwezige vrijwilligers gemaakt. Na afloop ontvangen zij het boekje en de foto als extra bedankje voor hun vrijwillige inzet.

Meer berichten