Gluren bij de buren wordt hecht Hazepolderfeestje - Grieks restaurant Kriti nodigt buurt uit voor kennismaking

  Nieuws
Mede dankzij het geweldige weer werd het een drukbezocht buitenfeestje. (Foto: Hans Giskes)
Mede dankzij het geweldige weer werd het een drukbezocht buitenfeestje. (Foto: Hans Giskes) (rodi.nl)

PURMEREND - Grieks restaurant en tapasbar Kriti heeft vanwege de verbouwing van de vestiging aan de Kolkstraat tijdelijk onderdak gevonden in het pand van De Drie Zwanen aan de Neckerstraat. Dat was voor de eigenaren Erol en Umer aanleiding om de buurt uit te nodigen voor een nadere kennismaking. Het bleek een schot in de roos, want vele tientallen Hazepolder-bewoners, al dan niet met kinderen, gaven gehoor aan het spontane verzoek.

Het duo werd geholpen door goede bekenden Karin Wildschut en haar partner Seth Elzinga, beiden ook woonachtig in de Hazepolder. Karin en Seth hadden voor de aanwezige buurtbewoners ook nog een aantal vragen in petto. Deze gingen over Kriti, de eigenaren, de Hazepolder en de Sluisbrug. Degenen met de meeste goede antwoorden gingen met een prijs huiswaarts.

Gastvrijheid


"Erol, Umer en het team staan bekend om hun gastvrijheid. Toen Erol me vroeg om hem te helpen dit te organiseren, hoefde ik niet lang na te denken. Hij heeft ook nog bij de gemeente aangeklopt, om te vragen naar een kleine bijdrage in de kosten, maar toen hij hoorde dat daar nogal wat regeltjes aan verbonden waren, besloot hij het op eigen houtje te doen. Ik ken niet veel ondernemers die dit organiseren", aldus Karin Wildschut.

Fooienpot


Voor de kinderen stond een luchtkussen opgesteld. Wijkbewoner Maarten Kuijer ging na afloop met de hoed rond. De aanwezigen gaven grif, zodat Erol en zijn team konden rekenden op een aardige fooienpot. Het was ze van harte gegund, want de Hazepolder kon weer terug kijken op een heerlijk en hecht buurtfeestje. Met dank aan Kriti.

Meer berichten