Koemarkt wordt één groot FoodFest - Eten, drinken en veel livemuziek op 1, 2 en 3 juni

  Nieuws
Lekker eten in combinatie met livemuziek doet het altijd goed. (Foto: aangeleverd)
Lekker eten in combinatie met livemuziek doet het altijd goed. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni wordt de Koemarkt omgetoverd tot het decor voor FoodFest. Een groot en knoertgezellig openlucht restaurant met tientallen mobiele keukentjes waar de meest uiteenlopende gerechten verkrijgbaar zijn. Het wordt drie dagen lang een combinatie van eten, drinken en live-muziek. Onder andere Travassi treedt op. FoodFest is voor iedereen gratis toegankelijk.

Het Foodtruckfestival maakte drie jaar geleden een prima start op de Koemarkt en is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in Purmerend. Opnieuw kunnen bezoekers van FoodFest genieten van versbereide gerechten, toffe live muziek en ongedwongen gezelligheid. Voor de kinderen zijn er activiteiten in de kidscorner met springkussens en schminck.

Trucks en mobiele keukens


Zo’n twintig lokale foodtrucks en de lekkerste mobiele keukens uit heel Nederland serveren overheerlijke gerechten. Er is voor ieder wat wils. Van een biefstukje tot een wrap en van een gegrilde zalm tot een pasta pollo. Heerlijke burgers, fruitige smoothies en overheerlijke crèpes. En aan de vegetarische eter is ook gedacht. FoodFest opent op vrijdag 3 juni haar deuren met de VrijdagBRRL XXL. Dat betekent luxe (speciaal)bieren, mooie wijnen en lekkere muziek.

Trafassi


De band Trafassi, bekend van het nummer 'Kleine wasjes, grote wasjes', verzorgt op vrijdagavond 1 juni een optreden. De formatie zal de Koemarkt in tropische sferen brengen. Op zaterdag wordt het podium van FoodFest ingeruimd voor livemuziek uit Purmerend. Vanaf 16.00 uur staan de volgende bands op het podium: Quatre Vins, A few Dutch and a Welshman, Next Chapter en Dennis Burke & band. Laatstgenoemde sluit de avond af.

Mokumse sfeer


Zondag 3 juni tenslotte is het tijd voor Amsterdamse gezelligheid. Vanaf 16.00 uur treden bekende zangers op zoals Yves Berendse en Mart Hoogkamer. De laatste is vooral bekend uit het SBS6 tv programma Topper Gezocht.
FoodFest is alle dagen vanaf 14.00 uur open.

Meer berichten