Nationaal pupillentoernooi inline-skaten

  Nieuws
Bij het nationale pupillentoernooi probeert jonge inline-skatende jeugd uit heel Nederland een gooi te doen naar de titel nationaal kampioen. (Foto: IJs en Inline-skateclub Purmerend)
Bij het nationale pupillentoernooi probeert jonge inline-skatende jeugd uit heel Nederland een gooi te doen naar de titel nationaal kampioen. (Foto: IJs en Inline-skateclub Purmerend) (rodi.nl)

PURMEREND - Het is weliswaar geen NK, maar voor de inline-skatende pupillen kan het nationaal pupillentoernooi het jaarlijkse hoogtepunt zijn. IJs en Inline-skateclub Purmerend houdt dit toernooi zaterdag 16 juni in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB).
Bij het nationale pupillentoernooi probeert jonge inline-skatende jeugd uit heel Nederland een gooi te doen naar de titel nationaal kampioen. Velen rijden bij dit officieuze Nederlandse kampioenschap voor pupillen 4 tot en met 1 voor de eerste keer tegen pupillen uit andere regionale competities. Het is vaak ook een start van vriendschappen die de jaren later verder groeien. Vele landelijke toppers van nu hebben elkaar voor het eerst bij dit toernooi ontmoet. De wedstrijden beginnen zaterdag 16 juni om 10.30 uur. De uit Purmerend afkomstige Lotte Maijenburg, Mark Storm en Nick Bontrop staan namens de IJs en Inline-skate club aan de start, net zoals Naomi Dekker uit Zwaag. In totaal worden er rond de 120 deelnemers verwacht.
"Met twee of, voor pupillen 2,3 en 4, zelfs drie afstanden voor de boeg lijkt de wedstrijd dus op een NK, maar dat is het niet", vertelt Marco den Heijer van de sectie inlineskaten van de KNSB. "Bij de pupillen, hun ouders en trainers zal dit nationaal pupillentoernooi desondanks wel als een NK worden beleefd. De spanning is er niet minder om. De ouders zijn misschien wel fanatieker dan bij het officiële NK Baan/Weg. Het leuke van een pupillentoernooi is natuurlijk dat veel familie en bekenden meekomen. Het belooft dus weer een mooie dag met jonge topsporters te worden."

Meer berichten