Beste opstellers Adriana en Ambermet Yarden & Wouda naar dierentuin - Klassen van de Marimba en Klimop p

  Nieuws
Astrid Wouda tijdens de bekendmaking van de winnaars van de opstelwedstrijd in de bibliotheek. (Foto: aangeleverd)
Astrid Wouda tijdens de bekendmaking van de winnaars van de opstelwedstrijd in de bibliotheek. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Alle leerlingen van groep 8 van de Marimba en groep 7B van de Klimop zijn de grote winnaars van de opstelwedstrijd die Yarden & Wouda Uitvaartzorg Purmerend e.o. onder alle groepen van de bovenbouw heeft uitgeschreven. Adriana Scholtens van de Marimba en Amber Bastiaanse van de Klimop werden tot winnaars van wedstrijd uitgeroepen. "Maar de klassen waarin ze zitten, hebben we uitgenodigd om mee te gaan naar Dierenpark Amersfoort", aldus Astrid Wouda van het uitvaarthuis aan de Zwanebloem.
Afgelopen dinsdag vertrok de eerste bus naar Amersfoort; met de kinderen van groep 8 van de Marimba en winnares Adriana Scholtens als middelpunt. Op 28 juni gaat Amber Bastiaanse met haar klas van de Klimop naar het dierenpark. Beide klassen zijn uitgenodigd om deel nemen aan het onderwijsproject 'Leven en dood van de olifant in Zoo''. Dit project is speciaal ontwikkeld voor de bovenbouw en heeft als doel kinderen op een laagdrempelige manier voor te lichten over het thema leven, dood en afscheid.

Bespreekbaar maken

De kinderen leren door middel van de excursie dat de dood een onderdeel is van het leven, waar je doodgewoon over kan en mag praten. Thuis, op school en/of met vriendjes en vriendinnetjes. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met Humanitas, specialist in rouwverwerking bij kinderen en diverse verliescoaches. Astrid Wouda: "Het gaat om het bespreekbaar maken van de dood. Kinderen van deze leeftijd tonen emoties en hun hormonen beginnen al aardig op te spelen. Dat houdt in dat je ze wegwijs moet maken in het tonen en verwerken van rouw. Dit project, waarbij olifantenexpert Marjo Hoedemaker van Dierenpark Amersfoort nauw bij betrokken is, helpt daarbij. Want het blijkt dat olifanten op dezelfde wijze rouwen als mensen".
Waardering

Yarden & Wouda is sinds twee jaar gevestigd aan de Zwanebloem 1, pal naast het winkelcentrum. Astrid werkt sinds negen jaar als uitvaartverzorger. Het overlijden van haar broers destijds deed haar besluiten om vanuit de reclamewereld naar de uitvaartbranche over te stappen. "Het bevalt me uitstekend. Ik zou aanvankelijk ergens in loondienst beginnen, maar toen ik hoorde dat er bepaalde voorwaarden aan verbonden zaten, haakte ik af en besloot voor mezelf te beginnen. Hier heb ik alle gelegenheid om dingen te doen waarvan ik denk dat ze worden gewaardeerd door de mensen".
Yarden & Wouda is bereikbaar via telefoonnummer 0299 407698 of 06 81753468. Het e-mailadres is astrid.wouda@yarden.nl Voor meer informatie kijk op www.yarden-wouda.nl

Meer berichten