Werkzaamheden 't Lammetje sneller afgerond

  Nieuws
Parkeergarage 't Lammetje. (Foto: archief Rodi Media)
Parkeergarage 't Lammetje. (Foto: archief Rodi Media) (rodi.nl)

PURMEREND - De werkzaamheden aan parkeergarage ’t Lammetje in Purmerend zijn voorspoedig verlopen. Afgelopen donderdag is besloten om ’t Lammetje af te sluiten voor groot onderhoud. Dit zou maximaal zes weken duren. Doordat vlak voor het weekend de garage al dicht kon, was het mogelijk om direct aan de werkzaamheden te beginnen.


De afgelopen dagen was de parkeerdruk in de binnenstad toegenomen vanwege de afsluiting van de parkeergarage en is gezocht naar een passende oplossing. Sinds dinsdagmiddag konden de bovenste verdiepingen weer opengesteld worden, daardoor zijn er weer 70 parkeerplekken meer beschikbaar in de binnenstad voor bezoekers en vergunninghouders.
Na de werkzaamheden aan de begane grond wordt vooralsnog de hele parkeergarage weer opengesteld. Er zijn inmiddels nieuwe bevestigingsplaten en bouten besteld. Deze worden over circa zes weken geleverd. Vervolgens zullen de platen en bouten stapsgewijs vervangen worden. Het is hiervoor niet noodzakelijk om de hele parkeergarage af te sluiten. De komende zes weken, in afwachting van het nieuwe materieel, vinden wekelijkse controles plaats. Zo wordt in de gaten gehouden of de parkeergarage in de tussentijd open kan blijven.

Meer berichten