Solar Boat Race komt naar Purmerend

  Nieuws
Solar boats in actie. (Foto: aangeleverd)
Solar boats in actie. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - De snelste speedboten - aangedreven op zonne-energie - komen vrijdag 22 en zaterdag 23 juni naar Purmerend voor een spannende competitie. De gemeenten Purmerend en Beemster organiseren dit tweedaagse evenement samen. Het vindt plaats in het water van het Noordhollandsch Kanaal. Toeschouwers kunnen het spektakel aanschouwen vanaf de Beemsterburgwal, Kanaalkade en de Zuiddijk.


Aan de kade kunnen bezoekers terecht in het Solar Village. Hier wordt aan de Beemsterburgwal een zonnestrand ingericht waar de bezoekers kunnen eten en drinken. Ook komt daar het Sun Tech Lab, waar jong en oud van alles leren over zonne-energie. De Solar Boat Race trekt een internationaal publiek met studententeams van over de hele wereld. Donderdag 21 juni ontvangen de gemeentebesturen van Beemster en Purmerend alle nationale en internationale solarbootteams in het stadhuis van Purmerend. Vrijdag gaan de studententeams de strijd met elkaar aan om de snelste boot. Die dag is ook de Solar Mini Challenge, waaraan groep 7 en 8 van drie scholen uit Purmerend meedoen. Leerlingen van obs Weidevogels, obs 't Carrousel en obs Willem Eggert hebben van afval van De Graaf Afvalbeheer zelf bootjes op zonne-energie gebouwd en houden daarmee wedstrijden.
Zaterdag is het tijd voor Young Solar, een project dat jongeren tussen de 14 en 17 enthousiast maakt voor techniek, innovatie en duurzaamheid. De afgelopen weken hebben onder meer leerlingen van SG De Triade in Edam hun eigen boot gemaakt en getest en zijn klaar voor de strijd met andere teams uit het land. De Solar Boat Race belooft een waterspektakel van de hoogste orde te worden en is gratis toegankelijk voor bezoekers. Kijk voor meer informatie op www.purmerend.nl/solar-boat-race.

Meer berichten