DJVM schiet als een komeet omhoog - Purmerendse DJ Daan van Marle wordt een grote toekomst voorspeld

  Nieuws
Daan van Marle als DJVM (links) met naast zich collega Nick White tijdens Electronic Picnic. (Foto: Han Giskes)
Daan van Marle als DJVM (links) met naast zich collega Nick White tijdens Electronic Picnic. (Foto: Han Giskes) (rodi.nl)

PURMEREND - Zijn extra optreden, nota bene op prime time van Electronic Picnic, afgelopen zaterdag in het Leeghwaterpark, stond niet vooraf gepland. De afspraak was dat hij het publiek een uur lang zou opwarmen. Maar doordat de geboekte artiest te laat kwam opdraven, besloot organisator Donovan Saarloos zijn 14-jarige talent Daan Joey van Marle, ook wel bekend als DJVM, voor de leeuwen te werpen. Met veel succes, zo bleek tijdens en na afloop van de draaisessie van de Purmerendse DJ.
Onthoud vooral de naam DJVM. Kenners voorspellen hem een grote toekomst. "Voor zijn leeftijd is hij vooral technisch gezien heel goed. Hij beheerst het klokje rond draaien, zoals wij het in het jargon noemen, als geen ander", aldus Saarloos, die zowel begeleider als manager is van de 14-jarige tiener. "Daarnaast is Daan charismatisch en geeft hij iedereen een handje. En dat voor een jongen wiens leeftijdsgenoten vaak onzeker zijn en met hun houding geen raad weten", prijst Saarloos zijn pupil de hemel in.

Reuring


Daan van Marle, groot fan van Ronny Flex en Lil Kleine, zorgde er ook tijdens Reuring, Luilakfestival en FRIS voor dat het dak eraf ging. Ten aanzien van het landelijke project FRIS draaide hij ook op avonden in Alkmaar en Haarlem en ook daar kreeg de Purmerender louter positieve reacties. Saarloos: "Als je als jongen van die leeftijd gevraagd wordt te draaien op Reuring, Luilak en FRIS, geloof van mij dat je dan wel wat in je mars hebt. Op FRIS sta je wel voor acht- tot negenhonderd kids van 12 tot 16 jaar. Die willen wel spektakel. Vanaf de editie 2019/2020 draait hij op elke Purmerendse editie van dit feest in P3. Maar hij staat ook vaak op schoolfeesten".

Hoge gunfactor


Van Marle, die met ingang van augustus naar het derde jaar van de Havo (Da Vinci College) gaat, en les en begeleiding krijgt op DJ School in Purmerend, blijft met beide beentjes op de grond staan. "Dat maakt hem ook zo goed benaderbaar. Bovendien is hij leergierig en heeft hij een hoge gunfactor".

Zondagskind


Donovan Saarloos, die samen met Greg van Bueren en Ian Hendriks jonge artiesten scout en begeleidt, en vergaande plannen heeft om in oktober een grote poule van talentvolle artiesten te presenteren, kent nauwelijks twijfels over DJVM. "Ik moet me wel heel sterk vergissen als Daan geen hele grote gaat worden. Die jongen heeft alles in zich. Reken maar dat we nog veel van hem gaan horen.
De manager verwacht dat in januari 2019 de eerste single van DJVM op de markt komt. "Misschien wordt het zelfs wel eerder".

Meer berichten