Laat kinderen lezen tijdens vakantie - Bibliotheek doet goedbedoelde oproep aan ouders

  Nieuws

PURMEREND - Laat aan je kind(eren) zien dat lezen leuk is! Die goedbedoelde oproep doet de bibliotheek aan ouders. Zeker nu de zomervakantie aanbreekt.
De zomervakantie op de basisschool gaat beginnen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die niet lezen in de vakantie 1 a 2 Avi-niveaus terug kunnen vallen in hun leesontwikkeling. Dit wordt zomerverval of zomerdip genoemd. Dit kan eenvoudig worden tegengegaan. Als kinderen tijdens de zomervakantie regelmatig lezen is er geen sprake van terugval.
Stop zelf niet met lezen en geef het goede voorbeeld. Laat je kind zien dat lezen leuk is en juist iets is wat je voor je plezier doet. Pak lekker je favoriete boeken in (of gooi je ereader vol uit de VakantieBieb) en ga bij de tent zitten lezen. Neem kinderboeken mee. Ga voor de vakantie samen naar de Bibliotheek en laat je kind zelf een stapel boeken uitkiezen. Is een boek nog te moeilijk? Geen probleem! Deze kan je samen lezen of voorlezen.

Gratis voor kinderen

Tot 18 jaar kunnen kinderen gratis lid worden van de Bibliotheek en te laat terugbrengen van boeken kost voor kinderen ook geen geld. Volwassen kunnen per maand lid worden voor € 4,- of lenen zonder abonnement met de Biebapp. Kijk op www.bibliotheekwaterland.nl
Bieb open in vakantie

Bibiotheken vindt je in Beemster, Edam, Landsmeer, Purmerend en Volendam. Tijdens de zomervakantie kun je in al deze vestigingen van Bibliotheek Waterland terecht. Voor een paar bibliotheken gelden zomertijden. Check de tijden en adressen op www.bibliotheekwaterland.nl

Meer berichten