PurmerValley Hackathon verbindtjongeren, onderwijs en bedrijfsleven

  Nieuws
Deelnemers worden tijdens de hackathon uitgedaagd om een oplossing te bedenken om de kloof tussen scholieren en ondernemers te verkleinen. (Foto: Adobestock)
Deelnemers worden tijdens de hackathon uitgedaagd om een oplossing te bedenken om de kloof tussen scholieren en ondernemers te verkleinen. (Foto: Adobestock) (rodi.nl)

PURMEREND - Op zaterdag 20 oktober organiseert Stichting PurmerValley een zogeheten hackathon. Tijdens deze bijeenkomst zetten deelnemende teams hun tanden in een maatschappelijk vraagstuk en proberen daarvoor een creatieve oplossing te bedenken. Het winnende team krijgt uiteindelijk een bedrag van € 1.000,-.
Denk bij een hackathon niet meteen aan het hacken van computers. Tijdens een hackathon komen mensen samen om een probleem op te lossen en gebeurt er niets illegaals. Vaak is de oplossing ict-gerelateerd. Het doel van de PurmerValley Hackathon is om jongeren, onderwijsinstellingen en bedrijven met elkaar in verbinding te brengen.
Jongeren krijgen zo een beter idee van de toekomstmogelijkheden van werken in de IT in Purmerend. Rabobank en de gemeente ondersteunen het initiatief en zien kansen om op deze manier talent te behouden voor de stad en de economie te versterken. Rodi Media, uitgever van onder andere het Purmerends Nieuwsblad en Purmerend op Zondag, is mediapartner van het evenement.

Vraagstuk


Het huidige schoolsysteem sluit onvoldoende aan op de behoeften van het bedrijfsleven. Deelnemers worden tijdens de hackathon uitgedaagd om een oplossing te bedenken om de kloof tussen scholieren en ondernemers te verkleinen. De uitkomsten van de hackathon zijn input voor onderwijsinstellingen, overheid en ondernemers. Daarmee kunnen zij stappen zetten om die kloof te verkleinen.

Gasten


De hackathon duurt maar liefst 12 uur en vindt plaats in de aula van SG Gerrit Rietveld. Deelname is met name interessant voor scholieren met interesse in IT, tech en online. Onder de deelnemers zijn verder namelijk programmeurs, designers en IT-bedrijven uit Purmerend. Tijdens de hackathon spreken bovendien diverse aansprekende gasten uit het bedrijfsleven die zo de deelnemers motiveren en inspireren om met het vraagstuk aan de slag te gaan. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor ontspanning in de vorm van sportieve activiteiten en workshops tussendoor.

Aanmelden


Deelnemers kunnen zich in teams of individueel aanmelden. De groepsindeling wordt later bekendgemaakt op basis van de inschrijvingen. Om de teams voldoende te kunnen coachen, is slechts een beperkt aantal plekken bij de hackathon. Aanmelden is vanaf nu mogelijk en kan op www.purmer-valley.com/hackathon. Deelname is kosteloos.

Meer berichten