Jeugd geniet optimaal tijdens Pret in Purmerend - Hitte krijgt deelnemers en vrijwilligers er niet onder

  Nieuws
De begeleiders treffen zondag de laatste voorbereidingen en dan kan het feest beginnen. (Foto: aangeleverd)
De begeleiders treffen zondag de laatste voorbereidingen en dan kan het feest beginnen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND – Pret in Purmerend is weer ten einde. Afgelopen vrijdag was de afsluiting van de vakantieweek voor de jeugd van 9 tot pakweg 12 jaar. Op het terrein van het Kinderparadijs in Wheermolen hielden de 60 deelnemers deelnemers en ruim 20 vrijwilligers zich bezig met het thema ‘Jungle’. Een thema dat zich uitstekend leent op een avonturenplek als deze.
De verzengende hitte zorgde ervoor dat het programma op sommige dagen ingekort werd. Maar dat weerhield niemand ervan om optimaal te genieten. Anders gezegd: de extreme warmte kreeg de deelnemers en vrijwilligers er niet onder. Ze kijken terug op vijf geweldige dagen, mogelijk gemaakt door Cultuurhuis Wherlant, Clup Welzijn en Spurd. En uitgevoerd door vrijwilligers vanuit deze organisaties.

Genieten

Kunst en cultuur, sport en bewegen en welzijn gingen hand-in-hand. De kinderen konden van alles ondernemen. Er werd samen gebouwd, muziek gemaakt en opgevoerd. Speciaal voor de afsluiting waren ouders, begeleiders, opa's en oma's welkom. Een van hen is Marco. Zijn dochter Noa (10) is voor het eerst op de avonturenplek en geniet met volle teugen. "Ze is er niet meer vandaan te slaan", aldus de vader, die met een goed gevoel de bewegingen van zijn dochter gade slaat.
Vrijwilliger

Even verderop staat Arie de Snaijer (61). Hij is voor het tweede jaar als vrijwilliger betrokken bij de vakantieweek. "Ik geniet van mijn pensioen en vorig jaar attendeerde mijn vrouw me op Pret in Purmerend. Ze doet vrijwilligerswerk bij de Voedselbank. Dat is iets voor jou, zei ze tegen me. Dat heeft ze goed ingeschat, want ik vind dit prachtig om te doen", aldus Arie.
In zijn werkzame leven was hij in dienst bij Koninklijke Shell. "Daar heb ik 22 jaar gewerkt. Daarnaast hobby en knutsel ik mijn hele leven al. Ik ben eigenlijk een professioneel hobbyist. En dat komt hier goed van pas, al vind ik het ook geweldig om te zien hoe die jonge gasten omgaan met hamer en spijkers. Dat is tenslotte de toekomst, toch?"
Pret in Purmerend was niet alleen mogelijk dankzij de drie initiators. Zo'n 30 bedrijven en organisaties steunen de vakantieweek. En geven daarmee een mooi signaal af.

Meer berichten