VVV met museumwinkel in historisch pand - Op Peperstraat 35 bakte G.R. de Wolf jaren zijn banket

  Nieuws
Na de opening door wethouder Harry Rotgans wist het publiek de gecombineerde VVV/museumwinkel al direct te vinden. (Foto: Han Giskes)
Na de opening door wethouder Harry Rotgans wist het publiek de gecombineerde VVV/museumwinkel al direct te vinden. (Foto: Han Giskes) (rodi.nl)

PURMEREND - Vanwege ziekte moest Mario Hegger verstek laten gaan, maar collega-wethouder Harry Rotgans was gaarne bereid om zijn plek in te nemen en e ‘vrijblijvende’ start van de VVV met museumwinkel aan de Peperstraat 35 officieel in te luiden.
Rotgans memoreerde aan het feit dat het een ultieme wens was van zowel gemeente, museum en VVV om een eigen onderkomen te hebben. Dat het zover is gekomen in een voor Purmerenders historisch pandje, namelijk op de plek waar decennia lang Banketbakkerij G.R. de Wolf was gevestigd, geeft een extra tintje. In zijn toespraak deed Rotgans een extra oproep voor vrijwilligers van het museum en de VVV.
Purmerend had al enkele jaren een VVV I-point, een zuil met digitale informatie over de stad. Dit voldoet niet optimaal aan de behoefte, regelmatig werden vragen gesteld over de stad Purmerend, de mogelijkheden en geschiedenis, en wordt er gevraagd naar typisch Purmerendse souvenirs en cadeaus.
Met het beschikbaar komen van de benedenverdieping van Peperstraat 35 diende zich een kans aan. Een VVV met museumwinkel op deze locatie voldoet aan de behoefte en helpt met het promoten van de stad en het informeren en enthousiasmeren van bezoekers.

Verkoop en folders

In de vestiging, die voorlopig voor een proefperiode open is, worden met name bestaande producten verkocht en het huidige aanbod aan folders zal in de VVV aanwezig zijn. Na de testfase wordt bekeken of de winkel bestaansrecht heeft.
Wil je vrijwilliger worden bij het VVV en/of het Purmerends Museum, dan kunt u een mail sturen naar info@purmerendsmuseum.nl.

Meer berichten