Vrijwillige koks voor onze steunpunten gezocht!

  Nieuws
Samen Eten hoopt op reacties van vrijwillige kookenthousiastelingen. (Foto: aangeleverd)
Samen Eten hoopt op reacties van vrijwillige kookenthousiastelingen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Prinsenstichting, Leviaan en RSWP (WonenPlus), die samenwerken op het gebied van Samen Eten, zijn op zoek naar koks die op vrijwillige basis een of twee keer per week of per maand een maaltijd willen koken voor 20 tot 25 personen.
De drie organisaties werken op dit gebied samen op drie steunpunten in Purmerend. Hier ontmoeten cliënten en buurtbewoners elkaar onder het genot van een warme maaltijd. De steunpunten zijn open van 17.00 uur tot 19.30 uur. De koks beginnen een halfuurtje eerder. Wekelijks wordt op totaal 10 avonden, verdeeld over de drie locaties, gekookt. Om de werkdruk op de huidige koks te verlichten, is men naarstig op zoek naar collega’s die het leuk vinden om voor een groep te koken.

Gratis workshop

"We begrijpen dat het bereiden van een dergelijk grote maaltijd niet voor iedereen eenvoudig zal zijn. Daarom organiseren wij in het najaar een gratis workshop koken voor grotere groepen, waar men van een ervaren, professionele kok een aantal vaardigheden leert, die bijdragen aan een goede maaltijd. Het draait hier niet om speciale recepten maar om kooktechniek en kookmethodiek", aldus Ingrid Grasboer van RSWP.
De workshops staan volgens haar garant voor een gezellige, leerzame avond waar meteen ook de maaltijd bereid wordt voor de deelnemer van die avond op het steunpunt. "We hopen mensen enthousiast te maken om ons enkele avonden bij te staan op de steunpunten".
Opgeven

Vrijwillige koks kunnen zich als vrijwilliger voor de workshop opgeven bij RSWP (WonenPlus) ter attentie van Ingrid Grasboer. Dat kan door haar een mail te sturen: i.grasboer@rswp.eu of telefonisch bij het servicepunt WonenPlus Purmerend. Dagelijks bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur op 0299 42 63 64.
De adressen van de steunpunten zijn: Weidevenne, Abel Tasmanplein 54; Purmer-Noord, Overlanderstraat 650 en Steunpunt Purmerend, Rudolf Garrelsstraat 2.

Meer berichten