Purmersteijn neemt initiatief rookvrij complex

  Nieuws
Borden op het complex maken melding van de rookvrije status. (Foto: aangeleverd)
Borden op het complex maken melding van de rookvrije status. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Voetbalvereniging Purmersteijn heeft alvast een voorschot genomen op het naderende initiatief van de KNVB door het complex aan de Van IJsendijkstraat rookvrij te verklaren.
De KNVB gaat zich samen met de Hartstichting inzetten voor rookvrije sportcomplexen. Het doel is zo veel mogelijk buitenterreinen van amateurverenigingen rookvrij te maken, zodat kinderen tijdens het sporten niet geconfronteerd worden met roken. Nadat het bestuur van Purmersteijn van dit voornemen kennis had genomen, besloot het om dit niet af te gaan wachten. Het bestuur kan zich namelijk prima vinden in het standpunt dat sport en roken helemaal niet bij elkaar horen.

Sociale controle


Nadat ook de Ledenvergadering zich op 11 juni jl hierover positief had uitgesproken, konden de leden worden geïnformeerd en borden op het complex worden geplaatst om het rookvrij zijn kenbaar te maken. Het bestuur verwacht niet dat het als 'politieagent' moet gaan controleren of het door de leden en bezoekers nageleefd wordt. Er wordt gerekend op het respecteren hiervan en dat er enige mate van sociale controle zal ontstaan.

Roken op terras


De rokers hoeven nog niet helemaal te wanhopen, want er wordt op het bovengelegen terras van de kantine nog wel ruimte geboden voor het roken. Echter, langs en op de velden is roken vanaf dit seizoen niet meer toegestaan. Wie volgt?

Meer berichten