Kritische historische reis door Nederland en wereld 21e eeuw

  Nieuws
Bart Hulst. (Foto: Theater Nomade)
Bart Hulst. (Foto: Theater Nomade) (rodi.nl)

PURMEREND - 'De Leugen Regeert!' is de gevleugelde uitspraak van Koningin Beatrix (1999) over de stand van de Nederlandse media. Theatermaker en politiek activist Ab Gietelink neemt bezoekers mee op een kritische historische reis door het Nederland en de wereld van de 21e eeuw, op zoek naar de achterkant van het gelijk. Dit evenement, 'De Leugen Regeert!', Neerlands Trots in Barre Tijden 3' vindt vrijdag 21 en zaterdag 22 september plaats in de Lutherse Kerk in Purmerend.


De avond gaat onder meer over hoe de Europese geschiedenis anders te herschrijven is. Ook Churchill, Skripal en de leugen van Zijlstra komen aan bod, evenals mediamanipulaties in Syrië en de nieuwe Koude Oorlog. Bovendien passeert het Nederland van Russofobie, Trump en veiligheidsparanoia de revue en gaat het over het verraad van D66 en de afschaffing van het referendum. Andere onderwerpen die aan de orde komen zijn MH17, de vijfsterrenbeweging in Italië, het zwijgen over de Catalaanse vrijheidsstrijd, het verbod op Turkse demonstraties en het verbod op zelfdoding. De kwesties 'het onbehagen bij # Metoo, de fietsenrazzias in Amsterdam en het verdriet van Zwarte Piet' worden ook besproken.

De voorstelling is een mix van politiek manifest en cabaretesk theatercollege met theaterteksten en dichtwerk. Ook zijn er foto's, filmbeelden, performance, liederen en levende muziek. Auteur, regisseur, acteur en producent Ab Gietelink presenteert zijn theaterwerk al meer dan dertig jaar in diverse theatercircuits. Tussen 1999 en 2017 realiseerde hij met Theater Nomade honderden historisch geënsceneerde theatervoorstellingen op tientallen monumentale locaties. In het najaar van 2012 kwam Nomade met de geautoriseerde Nederlandse versie van The Kings Speech in een schouwburgtournee. Daarna volgden tournees van de film- en muziektheatervoorstelling Anthony Fokker en 14-18 op erfgoedlocaties en in theaterzalen. Meer informatie: www.theaternomade.nl.

De voorstelling begint om 20.30 uur in de Lutherse Kerk, Purmerend. Voor kaarten kunnen belangstellenden bellen met Theater Nomade, tel.: 020-6941082 en e-mail: info@theaternomade.nl. Meer informatie op de website: www.theaternomade.nl.

Meer berichten