Wandelschoenen en rollatoren staan klaar voor grote dag - 'We hebben heel veel zin in de rollatorloop!'<

  Nieuws
<p>Wandelschoenen en rollatoren staan klaar voor grote dag<br /><span class="chapeau">'We hebben heel veel zin in de rollatorloop!'</span><
<p>Wandelschoenen en rollatoren staan klaar voor grote dag<br /><span class="chapeau">'We hebben heel veel zin in de rollatorloop!'</span>< (rodi.nl)

De wandelschoenen, rollatoren en rolstoelen staan al klaar, het is nu alleen nog wachten op het mooie weer tijdens de grote rollatorloop die plaatsvindt in de Nazomerfeestweek op 8 september van 14.00 tot 16.00 uur in de binnenstad van Purmerend. In het kader van het doel van Stichting Purmerend Marktstad om zowel jong en oud meer te betrekken bij de feestweek is besloten de SPURD- rollatorloop op te nemen in het activiteitenprogramma van de feestweek. Veel senioren hebben een uitnodiging gekregen voor de activiteit, waaronder de 81-jarige mevrouw van den Berg.


Mevrouw van den Berg (81): "Het is de eerste keer dat ik meedoe aan de rollatorloop. Ik ben gek op activiteiten die worden georganiseerd. Heel goed dat ze van alles voor ons ouderen organiseren. Het is belangrijk om in beweging te blijven en ook voor de gezelligheid en een praatje hier en daar. Ik probeer zoveel mogelijk mee te doen met alles, als het lukt. Ik verheug me vooral op de gezelligheid en de reuring van iedereen bij elkaar. Lekker in de buitenlucht samen en een praatje maken. Ik geloof dat we ook ergens een ijsje gaan eten en een kopje koffie gaan drinken. Ik heb er heel veel zin in!" De andere activiteiten tijdens de feestweek laat mevrouw van den Berg zich voorbij gaan hoewel ze wel leuke herinneringen heeft aan de harddraverij. "Een aantal jaren geleden woonde ik vlak boven het parcours, zo kon ik dus alles vanuit mijn huiskamer zien!"

Laagdrempelig


Olga Does, SPURD: "We hebben de route van de rollatorloop bewust kort gehouden zodat het laagdrempelig is en er veel senioren kunnen deelnemen. Het parcours gaat over circa 1,7 kilometer in de stad. De deelnemers krijgen bij start allemaal een vlaggetje dat aan de rollator bevestigd kan worden, onderweg is er tijd voor een ijsje en bij de finish wordt er natuurlijk gezorgd voor een klein aandenken! Mooi om op deze manier de senioren bij de feestweek te betreken."

Vrijwilligers

Frida de Vries, Stichting Wonen en zorg Purmerend: "Onze organisatie moedigt bewegingsactiviteiten voor ouderen enorm aan. Dat SPURD dus in samenwerking met Stichting Purmerend Markstad deze loop organiseert vinden wij fantastisch. We hopen dus in groten getale aanwezig te kunnen zijn om deel te nemen aan de loop. Veel senioren hebben al aangegeven dat ze graag van start gaan met het parcours. Er zijn ook een aantal rolstoelgebonden personen die graag deelnemen, echter hebben we dan wel meer vrijwilligers nodig die deze dag een steentje bij kunnen dragen door bijvoorbeeld mee te lopen met de rolstoel tijdens het parcours. Wie nog tijd over heeft mag zich aanmelden via f.devries@swzp.nl.

Meer berichten