Duik Purmerend schoon - 'Where ligt vol met fietsen,verkeersborden en plastic flesjes'

  Nieuws
Een duik in het water van Purmerend levert bijzonder veel rommel op. De fietsen en verkeersborden komen een voor een boven water.  (Foto: aangeleverd)
Een duik in het water van Purmerend levert bijzonder veel rommel op. De fietsen en verkeersborden komen een voor een boven water. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

Heb je er wel eens bij nagedacht dat het Purmerendse water in de stad op bepaalde plekken net zo vol met rommel ligt als de Amsterdamse grachten? Een aantal keer per jaar wordt de rommel opgedoken, uit het water gehaald en opgeruimd. Tijdens de Nazomerfeestweek op 9 september zorgt duikvereniging Trilobiet ervoor dat een gedeelte van Purmerend bij de Hoornse brug wordt 'schoon gedoken'. Henk Appelman ( ex-bestuurslid Trilobiet) staat samen met Anneke Mulder ( bestuurslid Trilobiet/ activiteitencommissie) aan de oever om te helpen met de schoonmaakactie. Vanaf 12.00 uur start de schoonmaakactie en iedereen is welkom om te komen kijken!


Henk Appelman: "In het verleden heeft duikvereniging Trilobiet dit al eens eerder gedaan. Dit jaar pakken we het ook weer groots aan. Specifiek op deze locatie omdat hier de meeste spullen over de reling van de brug in het water komen. Bovendien wordt deze locatie bewust gekozen omdat de brug een week later totaal wordt gerenoveerd in een periode van drie maanden.Vereniging Trilobiet vindt het bovenal belangrijk dat er aandacht is voor het milieu. Daarin steunen wij het beleid van de gemeente Purmerend."

'Water ligt vol met fietswrakken'


Appelman: "Er ligt zoveel rotzooi en rommel in het water. Dit is al heel lang zo en er wordt nog steeds behoorlijk veel in het water gedumpt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt in het water. De Where ligt vol met fietsen, verkeersborden, plastic en lege flesjes. De duikers van Trilobiet vinden het leuk om te laten zien wat ze kunnen; het is leuk om te doen en we helpen de gemeente weer met het schoonmaken van een stukje van de stad!"

Duikers gezocht

De vereniging heeft in principe genoeg duikers om het stukje Purmerend schoon te duiken. Maar zijn er mensen met een duikbrevet die het leuk vinden om een handje te helpen met het schoonmaken van de Where dan worden van ze harte uitgenodigd zich aan te melden bij de vereniging. Uiteraard zal op de veiligheid van de duikers gelet worden door de nodige stand-by duikers en de nodige voorzieningen die noodzakelijk zijn voor deze actie. Trilobiet, die al jaren zijn duikers opleidt volgens de IADS normen, ziet deze actie dan ook als een oefening voor de leden.
Informatie of aanmelden voor Duik Purmerend Schoon kan via secretariaat@duikvereniging-trilobiet.nl of telefonisch via G Beij op 0299-435475.

Meer berichten