Ronald krijgt wandelroute langs 50 objecten - Cadeau van echtgenote omdat hij 50 jaar in stad woont

  Nieuws
Ronald en Marleen tijdens de route, in dit geval op het voor hem meest aansprekende deel, namelijk de Vooruitstraat. (Foto: Han Giskes)
Ronald en Marleen tijdens de route, in dit geval op het voor hem meest aansprekende deel, namelijk de Vooruitstraat. (Foto: Han Giskes) (rodi.nl)

PURMEREND - Op 1 september woonde Ronald Houtriet (58) op de dag af 50 jaar in Purmerend. Voor zijn echtgenote Marleen reden om de geboren Arnhemmer te verrassen met een historische wandelroute langs 50 bedrijven, gebouwen, monumenten, winkels, straten en bruggen in de stad.
De hoofdrolspeler reageerde tijdens en na afloop heel opgetogen. "Ik heb heel veel bijgeleerd van Purmerend", aldus Houtriet, in het dagelijks leven operationeel manager bij de Sociale Verzekerings Bank (SVB). Gevraagd naar de verrassendste ontdekking tijdens de tocht hoeft hij niet lang na te denken. "Dat was zonder twijfel ons bezoek aan de Vooruitstraat. Nooit geweten dat deze straat z'n oorsprong vond door een in opstand gekomen arbeidersvereniging. Niet alleen de geschiedenis hierachter, maar zeker ook de verschillende huizen in de straat vond ik fascinerend".

Rockkoor

Ronald Houtriet wordt door zijn Marleen omschreven als een charmante, charismatische man. Bovendien iemand die best wel enige bekendheid heeft in Purmerend, mede doordat hij vele jaren het gezicht van een Purmerends rockkoor is geweest. "Maar desondanks weet ik zeker dat hij nog lang niet alles van de stad weet en in de stad kent", vertelt Marleen.
Dankbaar

Houtriet kwam in 1968 met zijn ouders naar Purmerend. "We wilden dichtbij Amsterdam wonen. Ik ben mijn ouders tot op de dag van vandaag nog dankbaar dat ze destijds niet hebben gekozen voor Almere of Lelystad. Het is hier heerlijk wonen en verblijven".

Meer berichten