'Je paard moet voor je willen werken, anders ben je nergens' - Dressuur, springen & Schoonste Geheel bij Ri

  Nieuws
<p>'Je paard moet voor je willen werken, anders ben je nergens'<span class="chapeau"><br />Dressuur, springen &amp; Schoonste Geheel bij Ri
<p>'Je paard moet voor je willen werken, anders ben je nergens'<span class="chapeau"><br />Dressuur, springen &amp; Schoonste Geheel bij Ri (rodi.nl)

Een feestelijke periode voor rijvereniging Beyaert de komende tijd. De vereniging bestaat dit jaar namelijk 90 jaar. Om dit te vieren wordt tijdens de Nazomerfeestweek groots uitgepakt op maar liefst twee dagen; op 9 en 16 september vinden er diverse activiteiten plaats bij de vereniging aan de Westerweg 56a.

Margriet Schouten Duyn, voorzitter van bestuur Beyaert vertelt: "Traditiegetrouw vindt er in het kader van de Nazomerfeestweek het Concours Hippique plaats. Dit jaar is het programma iets anders dan normaal. De tuigpaarden die namelijk ook deel uitmaken van het concours kunnen niet aanwezig zijn deze dag. Uiteraard kunnen bezoekers wel genieten van van dressuur en springen! Een week later, op 16 september wordt er dus nog een keer groots uitgepakt. Op deze dag vindt het evenement Het Schoonste Geheel met de leden van Tuigpaarden Promotie West plaats, is er een demonstratie van paardrij-instructeur Nikki Reimers en wordt er een 'pas de de deux' gereden door mijzelf en mijn collega Nadine. Genoeg te beleven dus!"

Showen en flaneren


Alle bezoekers zijn welkom, paardenliefhebbers, kenners, maar ook mensen die wellicht niet zo goed weten wat ze kunnen verwachten van een Concours Hippique of Schoonste geheel. "De diversiteit van deelnemers en bezoekers maakt het juist leuk. Zeker het Schoonste Geheel is prachtig om te zien. Het draagt niet voor niets deze naam; ruiters doen echt hun best zo goed mogelijk voor de dag te komen." Dat betekent dat de outfit van de ruiter, het wagentje en het paard er op hun paasbest uit zien. Margriet Schouten Duyn: "Je merkt ook aan de paarden dat ze willen showen, ze willen werken en echt flaneren."

Samen werken

Het is dan ook niet zomaar iets om mee te rijden met de dressuur, spring- of andere wedstrijden. Margriet: "Het is hard werken, zowel voor de ruiter als voor het paard. Er is altijd wel iets dat beter kan. Dat maakt het ook leuk, want geen dag in de paardensport is hetzelfde. Ik rijd al jarenlang paard, heb behoorlijk wat ervaring maar heb nog steeds les en leer elke keer weer bij. Een band opbouwen met je paard is belangrijk. Je moet ervoor zorgen dat je paard voor je wil werken, anders ben je nergens..."

Programma


9 september van 09.30 tot 12.30 uur zijn er dressuur- en springwedstrijden bij de vereniging. Ruiters die willen deelnemen kunnen zich nog aanmelden via beyaertwedstrijden@gmail.com. 16 september start de dag bij de Beyaert met wedstrijden kleine limiet om 11.00 uur, vervolgens is grote limiet aan de beurt om 12.00 uur en om 13.00 uur is het tijd voor het Schoonste geheel. Tevens wordt de verenigingskampioen gekozen. "Het bestuur van rijvereniging Beyaert heeft zin in de jubileumdagen tijdens de feestweek. Wees allen welkom, een kopje koffie staat klaar voor bezoekers tijdens deze dagen."

Meer berichten