Bewoners seniorenflat zetten Abdullah in zonnetje - Behulpzame schoonmaker houdt boel al 25 jaar netjes

  Nieuws
Bloemen en mooie woorden van Jan van Wees voor Abdullah (links). Rechts onder Succes-directeur Nico Schokker. (Foto: Cees Bandt)
Bloemen en mooie woorden van Jan van Wees voor Abdullah (links). Rechts onder Succes-directeur Nico Schokker. (Foto: Cees Bandt) (rodi.nl)

PURMEREND - Abdullah El Ghoul wist niet waar hij moest kijken, toen hij door de deur van Het Trefpunt, de ontmoetingsruimte van de seniorenflat aan de Oostervenne kwam. Zich van geen kwaad bewust stond hij ineens oog-in-oog met 40 bewoners die luid voor hem applaudisseerden. Hij stond perplex!
De reden waarom Abdullah in het zonnetje werd gezet, is omdat hij al gedurende 25 jaar de flat en sinds 10 jaar de ontmoetingsruimte op een fantastische wijze schoon en netjes houdt. Hij doet dit bovendien op een uiterst vriendelijke manier en toont zich altijd behulpzaam. De bewoners wilden dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en toonden hiermee hun tevredenheid en dankbaarheid jegens de man die algemeen wordt gezien als het zonnetje in huis.

Succes


Abdullah is in dienst van het bekende Volendamse Schoonmaakbedrijf Succes. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de firma met vijf medewerkers, waaronder directeur Nico Schokker, zich bij het feestje aansloten. Het feestvarken kreeg warme woorden van Schokker en ook Jan van Wees, voorzitter van Stichting Zuid Ooster, liet zich niet onbetuigd.

Geld


Naast een verzameling bedankkaarten van de bewoners ontving Abdullah een bos bloemen en een ingelijst affiche met de titel '25 jaar Abdullah'. Achter het glas bevonden zich meerdere bankbiljetten, bijeen gebracht door alle tevreden bewoners.

Overname werk


Voorzitter Jan van Wees had geregeld dat het feestvarken voor deze ene keer bezem en dweil aan de kant kon laten staan. "Drie fantastische dames hebben het werk voor een dag van hem overgenomen. Omdat we met z'n allen vinden dat dit een geweldige vent is", aldus Van wees.

Meer berichten