Plan voor parkeren onder Where - Water terug en garage eronder

  Nieuws
Eveline Tijmstra beloofde Hans Bakker (links) het plan goed te bestuderen. (Foto: Evert Ruis)
Eveline Tijmstra beloofde Hans Bakker (links) het plan goed te bestuderen. (Foto: Evert Ruis) (rodi.nl)

PURMEREND - 'Parkeren onder de Where' is de naam van het plan waaraan Purmerender Hans Bakker de afgelopen maanden heeft gewerkt en geschaafd.


Het plan behelst het realiseren van een parkeergarage van twee lagen, goed voor 1200 auto's, met daarboven opnieuw de Where. Dit als oplossing voor problemen als parkeren, doorstroming van verkeer, waterberging en levendigheid van de binnenstad.
In het uitgebreide document komen verkeersproblemen, alsmede de aanpak in andere steden, aan de orde. Het plan van Bakker is niet alleen rigoureus maar minstens zo gedurfd. Veel Purmerenders en bezoekers aan de stad ergeren zich al jaren groen en geel aan de slechte doorstroming in de binnenstad. Verkeer dat van willekeurig welke kant het centrum in komt, loopt vast.

Kan niet langer


De samensteller van het plan is van mening dat het zo niet langer kan. Hij ervaart dat mensen weg blijven en dat winkelstraten verloederen. Daarnaast ziet hij op langere termijn de problematiek alleen maar toenemen. De op stapel staande bouw van woningen eist volgens hem om maatregelen. Nog meer auto’s betekent grotere problemen.

Vincent Nijenhuis


Overigens is een plan om de Where terug te brengen niet nieuw. De veel te vroeg overleden oud-wethouder Vincent Nijenhuis pleitte al eens voor de terugkeer van het water in het centrum. Zijn doel destijds was om in Purmerend de oude grachten terug te brengen.
De huidige wethouder, Eveline Tijmstra, beloofde Bakker het plan goed te bestuderen.

Meer berichten