Concert panfluitist Matthijs Koene in Nicolaaskerk

  Nieuws
Matthijs Koene. (Foto: Sarah Wijzenbeek)
Matthijs Koene. (Foto: Sarah Wijzenbeek) (rodi.nl)

PURMEREND - De in Beemster opgegroeide musicus Matthijs Koene zette de panfluit als klassiek instrument in Europa op de kaart. Na jaren komt hij weer naar de Nicolaaskerk in Purmerend. Daar verzorgt hij zondag 23 september samen met organist Matthias Havinga het Garrels-Herfstconcert.


Het programma voor het Garrels-Herfstconcert bestaat uit werken van Johann Sebastian Bach. Daartussen komen ook moderne composities aan bod waarbij de panfluit zelfs soleert samen met elektronica, een specialiteit van Koene. Alle drie de orgels van de Nicolaaskerk zullen klinken.

De musici


Ooit begonnen in de Beemster, studeerde Matthijs Koene panfluit in Nederland en bij specialisten elders in Europa. Hij speelt op de panfluit zowel klassieke fluitconcerten als nieuwe composities die speciaal voor hem zijn geschreven door vooraanstaande Nederlandse componisten. Koene maakt deel uit van een aantal ensembles en treedt op met de grote orkesten. Matthias Havinga is zowel concertorganist als pianist. De musicus is verantwoordelijk voor het grote orgel in de Koepelkerk aan de Singel in Amsterdam en tevens als kerkorganist verbonden aan de Oude Kerk aldaar. Havinga en Koene zijn beiden als docent werkzaam aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij concerteren over de hele wereld, wonnen prijzen en maakten vele cd's.
Het concert begint om 15.30 uur. De organisatie is in handen van de Stichting Garrelsorgel Purmerend. Het optreden vindt plaats in de Nicolaaskerk, Kaasmarkt 15 in Purmerend.

Meer berichten