'Muziektheater met humoristische en vlijmscherpe tekst'

  Nieuws
(Foto: Phile Deprez)
(Foto: Phile Deprez) (rodi.nl)

PURMEREND - Theater De Verbeelding in Purmerend start zaterdag 15 september het nieuwe seizoen met Stil de tijd van Matzer Theaterproducties. Deze muziektheatervoorstelling is mede geïnspireerd door de boeken Stil de tijd en Kairos van Joke J. Hermsen. Daarin schrijft zij over onze tijdsbeleving. Onder de bezoekers wordt een exemplaar van het gelijknamige boek verloot.
Lummeltijd, sjoemeltijd, niksen en vervelen en tegelijkertijd een meer geïnspireerde invulling van onze dagen; dat zou toch heerlijk zijn. Kairos, god van het onbewaakte ogenblik, neemt ons hiervoor maar wat graag bij de hand. Om ons te laten genieten van momenten van bevlogenheid, aandacht, inzicht en schoonheid. Of van gewoon even niks. 'Stil de tijd' is een muzikale voorstelling waarin een overwerkte actrice besluit een voorstelling te maken over Kairos. Of is het toch Kairos die de actrice gebruikt om zijn verhaal te delen…?
De tekst komt van auteur én Louis d'Or-winnaar Peter De Graef en Jibbe Willems, gespeeld door Colombina-winnares Nanette Edens. Daarbij is er livemuziek van Helge Slikker. De regie is van Madeleine Matzer en het decor van designer Maarten Baas. Meer informatie is te vinden op: www.matzer.org.
De voorstelling is zaterdag 15 september om 20.30 uur te zien in Theater De Verbeelding, P3, Purmersteenweg 17-19 tegenover het stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 14 euro, maar mensen met een vrienden-/CJP- of 65plus-pas betalen 12 euro. De kaartverkoop loopt via www.theaterdeverbeelding.nl of De Verbeelding-reserveerlijn, tel.: 0299-411234.

Meer berichten