Purmerendse Neil Diamond gaat vrijdag voor goud - Georges Lotze (61) kanshebber voor finaleplek The Voice Senio

  Nieuws
Georges Lotze zingt vrijdagavond opnieuw een nummer van Neil Diamond. (Foto: RTL)
Georges Lotze zingt vrijdagavond opnieuw een nummer van Neil Diamond. (Foto: RTL) (rodi.nl)

PURMEREND - Of hij een plek weet te bemachtigen bij de laatste vier van The Voice Senior staat, blijft tot halverwege vrijdagavond de grote vraag. Maar dat de Purmerender Georges Lotze een kanshebber is, staat vast. Lotze is doorgedrongen tot de laatste acht. Vrijdagavond in de uitzending bij RTL 4 vallen er vier af. Waarna de grote finale losbarts. Of hij net als de voorgaande keren een nummer van Neil Diamond zingt, mag hij nog niet zeggen, maar de kans is groot.
Georges Lotze (61) is een Amsterdammer in woord en gebaar. Iemand die de gevatte opmerkingen op een presenteerblaadje heeft liggen. En zingen kan ie als de beste, al vanaf zijn prille jeugd. Alhoewel de gitaar zijn eerste passie was. "Door een nekhernia en het karpaal tunnelsyndroom in beide polsen gaat het gitaar spelen me minder makkelijk af. Daarom ben ik op een gegeven moment met orkestbanden gaan zingen. In gelegenheden op het Leidseplein en Rembrandtplein in Amsterdam. De laatste jaren zing ik vaak op bruiloften en partijen in het hele land", vertelt de Purmerender.
Aanstichter
Volgens Lotze is zijn partner Irene de grote aanstichter van zijn avontuur bij The Voice Senior, de nieuwste kijkcijferhit van RTL 4l. "Eind november zaten Irene en ik gezellig op de bank. Zij zat tv te kijken en ik was op mijn laptop muziek aan het downloaden. Irene maakte me op een goed moment attent op het feit dat je je kon opgeven voor The Voice. Ik antwoordde nog: bekijk het even, dat is niks voor mij. Bovendien was het programma in eerste instantie voor 65'ers. En dat ben ik nog lang niet", lacht hij.
Bluf
Na een paar wijntjes besloot Georges alsnog een aanmeldingsformulier te downloaden en in te vullen. En toen Irene hem vervolgens betichtte van bluf was het 'leed' al geleden. "Ik had in een dolle bui op enter gedrukt. Daarna zei ik nog tegen haar: daar hoor ik toch nooit meer iets van".
Enkele weken later werd de Purmerender toch gebeld. Wat bleek? De deelname was verlaagd tot 60 en Lotze was uitverkoren om mee te doen aan de voorrondes. "Half maart moest ik naar de studio in Hilversum en mocht live met de band van Jeroen Rietbergen mijn ding doen. Mijn verbazing was groot, toen me na afloop verteld werd dat ik meteen door mocht naar de live editions".
Stemmen
Lotze deed in 2003 mee aan het nationaal Songfestival en was ooit te zien en te horen in de Soundmixshow van Henny Huisman. Vrijdagavond staat zijn nieuwste uitdaging te wachten. Eerst moet hij zien door te dringen tot de finale en pas daarna gaat het spel echt op de wagen. "Dan blijven we met z'n vieren over. Ik hoop natuurlijk dat ik bij dat clubje hoor. En dat de mensen uiteindelijk allemaal op mij gaan stemmen".
De uitslag van The Voice Senior wordt later op de avond, tijdens RTL Late Night met Twan Huijs, bekend gemaakt. Daar schuiven alle finalisten en de coaches Ilse DeLange, Angela Groothuizen, Marco Borsato en het duo Gerard Joling/Gordon aan. De tijd zal leren of Georges Lotze, alias Neil Diamond, de grote winnaar wordt.

Meer berichten