ZOB-voetballertjes geven Ajax-boek aan idolen - Daniël en Dante oog-in-oog met Donny en Klaas Jan

  Nieuws
De ZOB-voetballertjes Daniël en Dante (voorgrond) doken samen met twee leeftijdsgenootjes en de Ajacieden Donny van de Beek en Klaas Jan Huntelaar meteen in het ultieme fanboek. (Foto: Tom Bode)
De ZOB-voetballertjes Daniël en Dante (voorgrond) doken samen met twee leeftijdsgenootjes en de Ajacieden Donny van de Beek en Klaas Jan Huntelaar meteen in het ultieme fanboek. (Foto: Tom Bode) (rodi.nl)

AMSTERDAM/BEEMSTER - Daniël en Dante, beiden lid van ZOB, behoorden tot de gelukkigen die op De Toekomst, het opleidingscompex van Ajax, de eerste exemplaren van het boek Ajax – het ultieme fanboek mochten overhandigen aan hun idolen Donny van de Beek en Klaas Jan Huntelaar.
Het rijk geïllustreerde kinderboek van Beemsterling Yoeri van den Busken geeft een kijkje achter de schermen bij de grootste en meest succesvolle club van Nederland. Het gaat over helden van toen en nu, de beroemde opleiding, het stadion, magische momenten, gekke bijnamen, de supporters, de maatschappelijke activiteiten van Ajax en nog veel meer. Huntelaar komt onder meer voor in het hoofdstuk over de mooiste goals; Van de Beek vertelt hoe een dag uit het leven van een prof eruitziet. Ook kunnen kinderen hun eigen Dream Team samenstellen.

In dezelfde serie ‘Fanboeken’ kwamen eerder al FC Barcelona en PSV aan bod. Yoeri van den Busken (1969) is auteur van veertien boeken, waarvan elf over voetbal. Tot oktober 2017 was hij adjunct-hoofdredacteur van het weekblad Voetbal International. In mei j.l. verscheen ook een verhalenbundel van zijn hand over persoonlijke tragedies – De andere kant van het succes.

Het boek, een uitgave van Condor, ligt in de winkels en kost € 14,99.

Meer berichten