Jan Stuyt en veiling BP&O aan bod bij VHP - Dubbelpresentatie aanstaande zaterdagavond in de Purmaryn

  Nieuws
De Villa’s Schoonoord en Maria aan de Herengacht, ontworpen door Jan Stuyt. (Beeld: aangeleverd)
De Villa’s Schoonoord en Maria aan de Herengacht, ontworpen door Jan Stuyt. (Beeld: aangeleverd) (rodi.nl)

PURMEREND - Theater de Purmaryn is zaterdag 22 september plaats van handeling van de door de Vereniging Historisch Purmerend te organiseren dubbele beeldpresentatie over architect Jan Stuyt en groenteveiling BP&O (Beemster, Purmerend en Omstreken). Aanvang 20.30 uur.
Naar aanleiding van zijn 150e geboortedag is er aandacht voor de Purmerendse architect Stuyt, die landelijke bekendheid kreeg. Stuyt heeft een enorme staat van dienst en was zeer productief. Zo heeft hij 54 kerken ontworpen, in Amsterdam onder meer De Agneskerk in Zuid en de Gerardus Majellakerk in Oost. In Heilig Landstichting in Nijmegen staat opvallende Cenakelkerk, die op zijn tekentafel is ontworpen. Stuyt was verder het brein achter zes stadhuizen waaronder dat aan de Purmerendse Kaasmarkt. Ook het St. Liduinapension aan de Emmakade en twee prachtige villa’s aan de Herengracht zijn door hem ontworpen.

Prachtige beelden

Na de pauze komt afslagvereniging BP&O aan bod, oftewel de groenteveiling. Prachtige beelden van het Venediën met de Where, Beemsterburgwal en Kanaalkade, waar de tuinbouwproducten werden aangevoerd. Daarnaast de afslaggebouwen en personeel.
Beide beeldpresentaties worden verzorgd door Ber de Lange. De toegang bedraagt € 5,- per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het theater of via www.depurmaryn.nl

Meer berichten