Leegstand

  Nieuws

De Monitor Detailhandel Noord-Holland zegt dat het beter gaat met leegstand van winkelpanden. Da’s fijn om te weten. Leegstaande winkels zijn immers dode dingen. Hoe precies zo’n monitor tot de berekeningen komt ontgaat mij weliswaar, maar het is toch mooi om te lezen dat ook in Purmerend en Beemster de ontwikkelingen positief zijn te noemen.
Hoe actueel is zo’n monitor eigenlijk? En nog belangrijker: hoe betrouwbaar? Neem nu onze eigen binnenstad. De Peperstraat, ooit een van de drukste winkelstraten, lijkt meer leegstaande dan gebruikte panden te tellen. Over de Nieuwstraat kan ik maar beter zwijgen. De westkant staat vrijwel volledig te koop of te huur en ook aan de overzijde is het geen bemoedigend beeld. In de ooit tot winkelstraat omgetoverde en veelbelovende Plantsoenstraat is winkelruimte te kust en te keur beschikbaar.
De Monitor zegt ook dat het Makado winkelcentrum in Wheermolen in de top tien staat van winkelbestendige winkelcentra. Dat zegt iets over het Makado, maar zegt nog veel meer over andere wijkwinkelcentra in de provincie. Genoeg gesomberd. De monitor biedt – naar eigen zeggen – perspectief voor de winkels. Voeg daar nog eens bij dat Purmerend sinds kort over een heuse citymarketeer beschikt die met behulp van een nieuw logo, een website en een facebookpagina de stad ‘op de kaart gaat zetten’, en u zult begrijpen dat onze stad een geweldige toekomst tegemoet gaat.
Nu alleen nog effe die pandjes vullen.
Z. Lijner

Meer berichten