Longpatiënten hebben baat bij Longpunt Waterland

  Nieuws
Corry Zutphen is rayonvertegenwoordiger. (Foto: Han Giskes)
Corry Zutphen is rayonvertegenwoordiger. (Foto: Han Giskes) (rodi.nl)

PURMEREND - Op donderdag 27 september is een bijeenkomst van Longpunt Waterland in Wijkplein Where aan Triton 73 in Wheermolen. Aanvang 14.00 uur, inlopen vanaf 13.30 uur.
Longpunt is, de naam zegt het al, speciaal voor longpatiënten en hun omgeving. Het is een activiteit van het Longfonds. Landelijk zijn er al meer dan 55 opgestart. Het is een maandelijkse ontmoetingsplek voor mensen met een longaandoening, hun mantelzorger(s) en hun zorgverleners. Elke 4e donderdag van de maand is er speciale aandacht voor een bepaald thema. Dit wordt belicht door een deskundige.
Daarnaast is er tijd voor ontmoeting en lotgenotencontact. Op de bijeenkomst van 27 september is het onderwerp 'Dokter is het mijn hart of zijn het mijn longen?' Deelname is gratis, voor koffie, thee, water en een koekje wordt gezorgd. Het verzoek van de organisatie is om tijdens de bijeenkomsten geen geurtjes te gebruiken.

Doelgroep

Longpunt Waterland wil vooral de longpatiënten in de regio Waterland bereiken. Daarnaast is het belangrijk dat zorgverleners (huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten, apothekers, longverpleegkundigen van ziekenhuis en thuiszorg, longartsen) die longpatiënten begeleiden op de hoogte zijn van het bestaan. "Zodat zij zelf naar onze bijeenkomsten kunnen komen en zeker hun patiënten kunnen motiveren gebruik te maken van onze informatie", aldus rayonvertegenwoordiger Corry Zutphen.
Meer informatie bij Corry Zutphen, tel. 0299 65 27 84 of Els Janse, bereikbaar op 0299 62 19 13. Een e-mail sturen kan ook, naar longpuntwaterland@longfonds,nl

Meer berichten