Purmerendse band F.U.A. gaat wereldwijd - 'Album Socially Transmitted Disease komt uit in Japan, Amerika en Eu

  Nieuws
De Purmerendse band F.U.A. timmert hard aan de weg. (Foto: Davy Gans)
De Purmerendse band F.U.A. timmert hard aan de weg. (Foto: Davy Gans) (rodi.nl)

Door: Shelley Zuizewind

PURMEREND - Eindelijk is hij er; het eerste album van de Purmerendse band F.U.A. De Release Party is 29 september aanstaande in Poppodium P3, Purmerend. De band begon een aantal jaar geleden - weliswaar in een iets andere samenstelling dan nu- met jammen, zingen en optreden. Maar daar bleef het niet bij...Mitchell, Sander, Robbert, gitarist Arie, en zangeres Daphne gaan nu ineens van lokaal naar internationaal niveau. De band werd namelijk vorig jaar uitgenodigd door het Italiaanse platenlabel Wormholedeath-met kantoren in Los angeles en Japan-om naar hun studio in Italië te komen om een cd op te nemen. "Fantastisch!",aldus de bandleden Robbert en Mitchell.

"Het was een fantastische ervaring. We zijn niet alleen als band gegroeid, maar ook onze muziek is veel, veel en vele malen beter dan in het begin! Het was dan ook best wel spannend toen 'de grote platenbaas' na een aantal weken naar de Italiaanse studio toekwam om te komen luisteren naar onze creaties. Hij vond onze single 'Cheers' een masterpiece. 'Veruit een van de betere singles die zijn uitgebracht onder dit label'. Dat gaf ons wel een enorme kick! Deze single is trouwens op Youtube te zien voor de nieuwsgierigen. Je kunt onze muziek niet in een hokje plaatsen. Dan zal je de hele cd nummer per nummer moeten ontleden. Het ene nummer valt onder de noemer punk, de andere onder 'poppunk' en ga zo verder. Ik heb er zelf de de term heavy en light punk voor bedacht. Dat vind ik wel passend",aldus Mitchell.

Bewustwording social media

De band wil niet alleen goede muziek maken en steeds beter worden in wat ze doen maar ook een boodschap meegeven met hun nieuwe album Socially Transmitted Disease. "Je ziet op de cover van het album een meisje dat compleet verstrikt is in de draden van computers en dergelijke. We willen hiermee de boodschap uitbeelden dat je jezelf niet helemaal moet laten opslokken door social media. Dan staan ze bijvoorbeeld alles te filmen tijdens onze optredens om het vervolgens meteen op Youtube te zetten. Terwijl het veel meer bijzonder is om het concert daadwerkelijk zelf mee te maken en er bij te zijn met je hoofd. Het moment meemaken en daarvan genieten. We zijn niet tegen social media, integendeel, maar voor alles is een tijd en een plaats! Fotograaf Davey Gans heeft deze boodschap trouwens perfect weten te fotograferen. Het hele cd-boekje staat vol met prachtige foto's van hem!", aldus Robbert.

Release party

De release-party belooft een gave avond te worden. "In het voorprogramma staat Tala Raga, tevens een Purmerendse band, waar onze zangeres ook lid van is. Vervolgens staat The Legendary Orchestra of Rock op het podium en als laatste zullen wij ons album presenteren en diverse nummers spelen. Ik durf te wedden dat sommige mensen die onze muziek een paar jaar geleden niks vonden nu opeens van gedachten kunnen veranderen. Zelfs mijn moeder staat nu te rocken op onze muziek! We zijn echt gegroeid door keihard te werken, opnieuw alles in te spelen, tips van het Italiaanse label en gewoon heel veel plezier maken. We blijven doorgaan om ons te verbeteren en steeds professioneler te worden. Ik denk dat we op de goede weg zijn!",aldus Mitchell.


Het album is verkrijgbaar via www.fuaband.com en ook via Spotify, iTunes en alle andere digitale media instanties. Kaarten voor de release party zijn verkrijgbaar via https://www.p3purmerend.nl/

Meer berichten
 

Fotoseries