Steenwerptoernooi levert bijna zesduizend euro op - Clup Welzijn en Stichting Jarige Job krijgen elk flinke cheque

  Nieuws
Clup Welzijn en Stichting Jarige Job waren wat blij met de cheque die ze kregen overhandigd. (Foto: Tafelronde 60 Waterland)
Clup Welzijn en Stichting Jarige Job waren wat blij met de cheque die ze kregen overhandigd. (Foto: Tafelronde 60 Waterland) (rodi.nl)

PURMEREND - Vorige week zondag was het prachtig weer tijdens het steenwerptoernooi van Tafelronde 60 Waterland. Niet minder dan 66 teams streden op 5 banen. Clup Welzijn en de Stichting Jarige Job werden uiteindelijk de grote winnaars, want na afloop konden beide organisaties een flinke cheque in ontvangst nemen.
Woordvoerder René Tigges spreekt van een toptoernooi met een geweldig slotstuk. "Zoals elk jaar verzamelden we bij onze vrienden van de Bonte Koe voor een kopje koffie en een appeltaartje. Hier smeedden we een klein plan van aanpak. Rond halfeen druppelden de eerste teams binnen en konden we beginnen aan de baanindeling. Dit is altijd een hels karwei temeer omdat de beste (zonnige) plekken snel geclaimd worden".

Mooie verdeling

Rond halfdrie kon de sportieve strijd beginnen. "Een mooie verdeling", aldus Tigges, "want de helft werd gevormd door horecateams en de andere helft waren losse aanmeldingen. Na bijna twee uur waren de meeste teams klaar en konden ze 10 best presterende equipes geselecteerd worden die een finaleronde speelden. Op de banen voor De Heeren en de Bonte Koe is het spannend".
Top 3

De top 3 werd gevormd door 1.Team Butje-13; 2.Team Operette en 3.Team Brasa-Dames. De 66 teams en sponsoren waren uiteindelijk goed voor een opbrengst van ruim € 5.800,-. De organisatie kon onmiddellijk toezeggingen doen in bedragen voor Clup Welzijn (€ 1.000,-) en Stichting Jarige Job (€ 2.500,-). Voor de resterende opbrengsten wordt nog een goede invulling gevonden.
Tigges tot slot: "Het was al met al een prachtige en succesvolle dag. Voor volgend jaar hopen we wel het aantal teams naar 80 te brengen".

Meer berichten