Jeugd uitgedaagd om mee te doen aan schrijfwedstrijd - Tot en met 14 oktober in het kader van Kinderboekenweek<

  Nieuws
Sc&egrave;ne uit De Brief Voor De Koning. (Foto: Andy Doornhein)
Sc&egrave;ne uit De Brief Voor De Koning. (Foto: Andy Doornhein) (rodi.nl)

PURMEREND - Tijdens de Kinderboekenweek, die tot en met 14 oktober duurt, kan de jeugd meedoen aan een schrijfwedstrijd. Kinderen worden uitgedaagd om mee te doen en een brief te schrijven. Deze kunnen ze in speciale brievenbussen gooien, die staan in Boekhandel Het Leesteken, Bibliotheek Waterland en in Theater de Purmaryn.


Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is vriendschap. In het kader daarvan kunnen kinderen van zes jaar en ouder als penvriend een brief sturen aan hun favoriete kinderboekenfiguur. De mooiste brief krijgt antwoord van de penvriend en wint daarmee ook vier kaarten voor de theatervoorstelling VET Kindercabaret 6, op zondagmiddag 21 oktober in Theater de Purmaryn.

Overige activiteiten


Zaterdag 6 oktober, van 10.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Waterland aan de Waterlandlaan 'Wat is wel en wat is niet waar?'. Een konijn heeft meer botjes in zijn lijf dan een mens, een vleermuis is blind en kun je de Chinese muur nu echt vanuit de ruimte zien? Ook de wetenschap heeft fake-news. Controleer samen met je vriend of vriendin of de weetjes kloppen. Bij inleveren van je antwoorden ontvangen jullie beiden een hip vriendschapsbandje. Ook maak je kans op een Bibberbotje!
Zondag 7 oktober, van 12.30 tot 16.00 uur, in theater de Purmaryn. Bibliotheek Waterland, Het Leesteken, Theater De Verbeelding en de Purmaryn organiseren een feest. Je kunt struinen over de boekenmarkt in de foyer van het theater en er zijn twee mooie voorstellingen, te weten: poppentheater Koekla voor de leeftijd van 4 jaar en ouder. Het is een fantasievolle voorstelling, een sprookje geïnspireerd op Doornroosje. Te zien in kleine zaal van de Purmaryn.

Musical


Dezelfde dag maar dan vanaf 13.30 uur in de Purmaryn: de musical De Brief Voor De Koning (vanaf 8 jaar). Een toverachtige musical over een reis door de wereld van boeken en fantasie. Naar één van de beste kinderboeken allertijden; De Brief voor de Koning van de beroemde schrijfster Tonke Dragt.
Vanaf 14.00 uur eveneens in de Purmaryn kan iedereen op de foto met Jip en Janneke. Iedereen kent dit duo, ontsproten uit het brein van Annie MG Schmidt. En dan is er Thea Taal. Kom erbij! Tussen de voorstellingen door leest Thea voor uit een boek met een belangrijk onderwerp: vriendschap. Echte vriendschap maar ook over ruzie en weer goed maken. Aan haar zijde meneer Apenstaartje, haar BFF.

Slotdag


Zondag 14 oktober, van 12.30 tot 15.30 uur Tot Slot in de Bibliotheek aan de Waterlandlaan. Met Olle En De Boekenvloek (voor 6). Brenda Heijnis, de schrijver van dit boek, komt vertellen en signeren. Er is ook Pimp Your Friend (eveneens 6). Dit is een knutselmiddag waar je samen werkt aan een levensgroot kunstwerk, onder begeleiding van Cultuurhuis Wherelant. Thea Taal (4) Ze leest voor uit een boek met een belangrijk onderwerp, namelijk vriendschap. En tot slot is er een Spellen Event (4). Iedereen mag meedoen met leuke en uitdagende, bekende en onbekende spelletjes. Samen met The Mystery Game.
Voor meer informatie over de schrijfwedstrijd kijk op depurmaryn.nl/schrijfwedstrijd.

Meer berichten