Hospice zoekt vrijwilligers

  Nieuws

PURMEREND - Om bewoners te begeleiden en als gastheer of gastvrouw te dienen is Hospice ‘In Vrijheid’ Waterland op zoek naar vrijwilligers.
Het hospice heeft vier kamers en wordt praktisch geheel gerund door zo’n 80 enthousiaste vrijwilligers. Zij worden ondersteund door professionele coördinatoren. “We zijn steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers om ons team te versterken”, aldus coördinator Marieke Zwart. Zij nodigt belangstellenden uit op de inloopochtend, zaterdag 6 oktober, van 10.00 tot 13.00 uur.

Met liefde verzorgd
In het hospice kunnen mensen verblijven die nog maar kort te leven hebben en aan wie in de eigen omgeving onvoldoende zorg gegeven kan worden. “De dood is opeens dichtbij. Binnen ons Hospice gaan wij daar heel open mee om en geven dat ook aan. Bewoners worden hier met liefde verzorgd en krijgen veel persoonlijke aandacht, de bewoner heeft hierin zijn of haar eigen regie”, aldus Zwart.
Belangrijke rol
“We kunnen dit niet zonder vrijwilligers, zij spelen een belangrijke rol in ons hospice. Medische verzorging wordt verleend door verpleegkundigen van De Zorgcirkel, zij zorgen ook voor bewaking gedurende de nacht”.
Zorgvrijwilligers zijn wekelijks minimaal vier uur beschikbaar en krijgen een gedegen opleiding. Het hospice staat aan de Ds. M.L. Kingweg 2. Voor meer informatie kijk op op www.hospice-in-vrijheid.nl

Meer berichten