Rabobank speelt voor Sinterklaas - Clubkas van 63 verenigingen in deze regio gespekt

  Nieuws
De grootste winnaars van de avond werden stichting CarMar (midden), RKAV Volendam (links) en museum De Speeltoren. (Foto: Evert Ruis)
De grootste winnaars van de avond werden stichting CarMar (midden), RKAV Volendam (links) en museum De Speeltoren. (Foto: Evert Ruis) (rodi.nl)

PURMEREND - Tijdens een feestelijke finaleavond van de Rabobank Clubkas Campagne hebben 63 verenigingen uit Waterland en omgeving hun clubkassen gespekt. Rabobank Waterland en Omstreken stelde €65.000,- beschikbaar, die de leden van de bank mochten verdelen over de deelnemende clubs.


Directeur Commercie, Lea Sterenborg licht toe: “Als Rabobank dragen wij verenigingen een warm hart toe. Ze spelen een grote rol in het leven van onze klanten. We hebben dit jaar onze leden inspraak gegeven bij de verdeling van een gedeelte van de winst van onze bank. Ieder lid kreeg vijf stemmen om te verdelen over de clubs die zich hadden aangemeld voor de Clubkas Campagne. Uiteindelijk brachten 1.582 leden hun stem uit.”
Alle leden van 18 jaar en ouder ontvingen eind augustus een stemkaart. Middels een unieke code konden zij vijf stemmen uitbrengen. De spelregel was hoe meer stemmen een vereniging ontving, hoe hoger de bijdrage vanuit de Rabobank Clubkas Campagne zou zijn.

Mooie initiatieven


In april konden verenigingen die bij de Rabobank bankieren, zich aanmelden voor de Rabobank Clubkas Campagne. Uiteindelijk meldden 63 clubs zich aan. Stichting CarMar heeft met 480 stemmen het hoogste bedrag van €4.156,- ontvangen. De stichting wil in Volendam een huis bouwen waar mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking zich echt thuis voelen. Het op een na hoogste bedrag, € 2.961,24, was voor RKAV Volendam. Nummer drie in de rij was De Speeltoren. Het Waterlands museum ontving een cheque ter waarde van € 2.822,70.

Bestedingen


De besteding van de gelden zijn zeer uiteenlopend. Enkele voorbeelden: 'De Kleine Artis' in De Rijp wil een diervriendelijk konijnenverblijf bouwen. Atletiekvereniging Nea Volharding wil kleine koelvitrines aanschaffen om tijdens wedstrijden meer gezonde producten te verkopen. Speeltuin De Speelkraam besteedt het geld aan nieuwe valbescherming rond de trampoline. Floraliavereniging Noordbeemster gebruikt het geld voor de viering van het 90-jarig bestaan, in 2019. De collegavereniging in Hobrede organiseert leuke activiteiten in het Floraliaweekend. Voetbalvereniging Purmersteijn besteedt de financiële meevaller aan het opknappen van 11 kleedkamers.
Klanten van de bank kunnen het hele jaar kosteloos lid worden van de bank, zodat zij volgend jaar ook kunnen stemmen op hun favoriete club.

Meer berichten