Varen bij nacht door Eilandspolder

  Nieuws
Op het water van de Eilandspolder ben je op de juiste plek, ook in de avonduren. (Foto: Fred de Waart)
Op het water van de Eilandspolder ben je op de juiste plek, ook in de avonduren. (Foto: Fred de Waart) (rodi.nl)

REGIO - Op zaterdag 27 oktober is de 14e Nacht van de Nacht. Belangstellenden kunnen van 20.00 tot 22.00 uur aan boord van een fluisterbootje, om in het donker de Eilandspolder te ervaren.
Aandacht wordt gevraagd voor energiebesparing en lichtvervuiling. Heel belangrijk, want hoe vaak maak je het nog mee dat het echt donker is, en stil? Op het water van de Eilandspolder ben je dan op de juiste plek. Daar kan je de pure schoonheid van de nacht ervaren aan boord van een fluisterboot samen met een gids van Landschap Noord-Holland.

Sterrenhemel

Onderweg worden je zintuigen scherper en de geluiden uit de natuur ervaar je veel intenser. Je hoort gakkende ganzen, kwakende eenden en andere nachtelijke geluiden. Bij helder weer kan je genieten van de overweldigende sterrenhemel.
Advies

Bij deze tocht zijn ook kinderen welkom. Geadviseerd wordt om waterdichte schoenen of laarzen en warme (regen)kleding aan te trekken.
Voor het reserveren van een plekje ga je naar de site www.gaatumee.nl Vertrekplaats is Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a in Driehuizen.

Meer berichten