Help.. mijn kind kan niet zonder! - Cursus van Brijder gaat weer van start in Purmerend

  Nieuws

PURMEREND - Brijder jeugd organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. De cursus heet Help.. mijn kind kan niet zonder!
De bijeenkomsten zijn op de donderdagen 8, 15, 22 en 29 november, telkens van 19.00 tot 21.00 uur, in de vestiging van Brijder, Waterlandplein 1. Daarna is er nog een terugkombijeenkomst.

Veel energie

Ouders van gebruikende kinderen voelen zich vaak niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Zij worden voor hun gevoel door hun kinderen geleefd. Vaak krijgen zij het advies om hun kind los te laten, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te laten minderen of stoppen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Een gevoel van machteloosheid is meestal het gevolg.
Kort en krachtig

De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen. De cursus richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek. Enkele doelen zijn: verbeteren van communicatie binnen het gezin, grenzen stellen en inzicht krijgen in consequenties van gedrag en ouders de regie in het gezin terug laten krijgen.
Aanmelden kan telefonisch, 088 358 22 60. Of per mail naar preventie@brijder.nl

Meer berichten