Op toneel in een Black Box fantasiewereld

  Nieuws
Samen met beatboxers en stemkunstenaars op het toneel staan in den Black Box kan op 22 oktober in de Purmaryn. (Foto: Studio Breed)
Samen met beatboxers en stemkunstenaars op het toneel staan in den Black Box kan op 22 oktober in de Purmaryn. (Foto: Studio Breed) (rodi.nl)

PURMEREND - In de herfstvakantie brengt het ISH Dance Collective uit Amsterdam een unieke ervaring voor jongeren naar Purmerend. Samen met beatboxers en stemkunstenaars sta je namelijk zelf op het toneel in een Black Box, gemaakt van theaterdoeken. Live geproduceerd 4D geluid vormt het decor van een Artificial Intelligence app waar jij ineens onderdeel van uitmaakt.
De voorstelling begint in de foyer en de spelers nemen het publiek mee naar de theaterzaal. Daar neem je niet plaats in de theaterstoelen, maar op het podium dus, in een Black Box. Het publiek is 'test' publiek van de ontwikkeling van een AI (artificial Intelligence) app en voorziet de programmeurs van data. Met antwoorden op uitdagende vragen als “kun je een zelfdenkend programma zien als een persoon?” of “kan een app liefhebben?”.

Gehoor optimaal

Het publiek ervaart dat zintuigen als zien en gevoel worden uitgeschakeld waardoor je gehoor optimaal wordt benut. Als een hoorspel zoals War Of The Worlds maar dan zonder attributen en alleen met pure vocale soundscapes, tekst, muziek en geluidseffecten. “Als luisteraar van een hoorspel ben je actief bezig beelden te vormen. Jij en ik kunnen hetzelfde horen terwijl we er beiden een andere visuele voorstelling bij maken” aldus maker en super-ISHer Abdelhadi Baaddi. Zo wordt een fantasiewereld gecreëerd die je niet kan bevatten als je het niet zelf hebt ervaren.
Listen Up! van ISH is te zien op maandag 22 oktober om 19.30 uur in Theater de Purmaryn. Meer info op https://depurmaryn.nl/programma/listen-up-12plus/

Meer berichten