Binnenstad wordt één grote bedrijvenmarkt - Manifestatie Purmerend Werkt op koopzondag 27 januari

  Nieuws
Thierry van der Weide (rechts) tijdens zijn uitleg. (Foto: Han Giskes)
Thierry van der Weide (rechts) tijdens zijn uitleg. (Foto: Han Giskes) (rodi.nl)

door John Bontje
PURMEREND - Purmerend Werkt, de grootste bedrijven- en werkbeurs in de regio, vindt plaats op (koop)zondag 27 januari 2019. De organisatie rekent op minimaal 5000 bezoekers, maar sluit niet uit dat meer bezoekers grote interesse hebben in de eerste bedrijvenmarkt in deze omvang.


Tijdens Purmerend Werkt maken regionale bedrijven, scholen, scholieren, studenten, werkzoekenden en belangstellenden kennis met elkaar. Met één groot gezamenlijk doel, namelijk zorgen dat ze aan elkaar gekoppeld worden en blijven. Bedrijven die dringend nieuw personeel nodig hebben tegenover scholieren, studenten en werkzoekenden die zich maar wat graag (weer) op de arbeidsmarkt willen bewijzen of een leertraject in willen.

Update


Afgelopen maandagavond was in P3 een update van de stand van zaken tot nu toe. Zo'n honderd aanwezigen lieten zich bijpraten door Thierry van der Weide en andere leden van de kerngroep. Van der Weide, die de avond aan elkaar praatte, liet weten dat er vanaf januari jongstleden, toen de eerste plannen kenbaar werden gemaakt, tot nu keihard is gewerkt om mooie dingen te organiseren en bedrijven, organisaties, onderwijs en (lokale) overheid te mobiliseren.

100 stands


De organisatie rekent op ongeveer 100 stands. Er wordt sowieso een grote tent (60 x 20 meter) op de Koemarkt neergezet. Andere locaties zijn de Kaasmarkt, de Nicolaaskerk, 't Stamhuis (onder voorbehoud), 1e etage Eggert winkelcentrum (hier wordt een ICT-plein opgebouwd) en omliggende straten. Dat laatste hangt sterk af van de grootte. Komt men met groot materieel dan moet daar een geschikte plek voor worden gevonden. In dat opzicht is Prins Transport een mooi voorbeeld. Het Purmerendse bedrijf introduceert in januari het nieuwste paradepaardje, een grote oplegger, en gebruikt Purmerend Werkt als etalage.

Opdrachten


Ongeveer 2000 scholieren en studenten staan op 27 januari in de startblokken om aan de hand van opdrachten een route te lopen, om op deze laagdrempelige manier kennis te maken met de aanwezige bedrijven, instellingen en organisaties. Dat het onderwijs grote behoefte heeft aan een bedrijvenmarkt als deze werd al bij de presentatie van de plannen in januari overduidelijk. Maar bleek ook tijdens de update, want aanwezige directies van onderwijsinstellingen bevestigden Van der Weide's opmerking over de relevantie van een manifestatie als Purmerend Werkt. Scholieren zijn constant op zoek naar erkende leerbedrijven en vacatures op een overkoepelende organisatie als de Purmerendse Scholen Groep (PSG) zijn jaarlijks aan de orde. Daarnaast is er ook grote behoefte aan invulling voor een groep mensen die al een tijdlang aan de kant staan, betoogde Yolanda Hoogtanders, directeur van Werkom, voor de doelgroep die zij bedient.

Koopzondag


Doordat 2000 leerlingen direct worden betrokken bij Purmerend Werkt hoopt de organisatie dat ook vaders, moeders, vrienden, vriendinnen van hen op 27 januari de gang naar de binnenstad maken. Van der Weide: "Daarnaast is het die dag koopzondag en ook dat zal veel extra volk op de been brengen".

Aanmelden


De stevige basis is gelegd, het is nu de beurt aan geïnteresseerde standhouders, die zich tot uiterlijk 30 november kunnen opgeven. Zij konden zich maandagavond meldden, maar kunnen dit ook via de website www.purmerend-werkt.nl of middels het sturen van een mail. De kosten zijn voor deelname € 150,- en een stand doet € 350,-. "De kosten hebben we laag kunnen houden, vooral omdat we een non profit organisatie zijn. Het betekent wel dat we sponsors keihard nodig hebben. Aanvulling van het rijtje Worktrans, Werkom, PSG, Buzz Partners, Rabobank Waterland, House of Skills, Horizon College, Bose, ITSD en Burrie Media is derhalve dringend gewenst.
Purmerend Werkt wordt afgesloten met een feest voor alle scholieren. Medewerking hierbij van twee DJ's. Voor de ondernemers wordt een aparte festiviteit op touw gezet.

Meer berichten