Opnieuw veel belangstelling voor workshop persberichten - Rodi Media geeft organisaties simpele en handige hand

  Nieuws
Rodi-redacteur John Bontje neemt de aanwezigen mee in de wereld van het (ideale) persbericht. (Foto: Els Broers)
Rodi-redacteur John Bontje neemt de aanwezigen mee in de wereld van het (ideale) persbericht. (Foto: Els Broers) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - Leerzaam, handig, kort en bondig en hier doe ik echt mijn voordeel mee! Zomaar enkele kreten na afloop van de tweede workshop persberichten, die Rodi Media op initiatief van de Waterlandse Uitdaging voor 23 organisaties in de bibliotheek in Monnickendam werd gegeven. Na het succes van de eerste keer, in mei van dit jaar in Edam, hing ook nu een volle zaal aan de lippen van redacteur John Bontje.


De belangstellende organisaties kwamen uit alle hoeken van de Waterlandse samenleving. Sportverenigingen, culturele stichtingen, maatschappelijke organisaties, ouderenwerk en zorginstellingen gaven dit keer gehoor aan de uitnodiging. Zij werden aan de hand van ervaringen, voorbeelden uit de praktijk, een power point presentatie en een schoolvoorbeeld van een slecht geschreven en veel te lang persbericht wegwijs gemaakt. Tenslotte werden de deelnemers op het spoor gezet van de ideale routing om een persbericht of artikel in de krant afgedrukt te krijgen.

In de haarvaten


Opvallend was het dat de meeste vertegenwoordigers, die in nagenoeg alle gevallen direct te maken hebben met de publiciteit, verrast waren door de mededeling dat persoonlijk contact met redacteuren nog altijd het beste werkt. Een krant samenstellen vanachter het beeldscherm, zonder te weten wie de boodschapper is, is bijna onbestaanbaar. Als journalist/redacteur is er maar één remedie: in de haarvaten van de samenleving opereren en dat kan alleen als je persoonlijk bij zoveel mogelijk gelegenheden aanwezig bent.

Stijfvol


Na afloop ging een ieder tevreden huiswaarts. Agnes Bak, samen met Carolien Spitteler namens de Waterlandse Uitdaging aanwezig, toonde zich na afloop (opnieuw) enthousiast over de avond. "Net als de eerste keer zat de workshop in een paar dagen stijfvol. Je ziet dat er genoeg animo is. Dit voorziet in een duidelijke behoefte. We gaan dit zeker herhalen. Om de interesse blijvend groot te houden moeten we misschien terug naar één keer per jaar", aldus Agnes Bak.

Meer berichten